Duiker vindt alleen al dit jaar 80 ringen terug

Dit bericht is geplaatst op 9 november 2016
Duiker vindt alleen al dit jaar 80 ringen terug

10-11-2016. Het hart van Martin van Hees sloeg even over toen het hem was gelukt. Hij had een trouwring, die per ongeluk in het Het Grote Wiel in Spijkenisse was gegooid, teruggevonden. Martin heeft een reputatie op dit gebied. Met zijn metaaldetector vond hij al talloze sieraden en andere objecten terug. Dit jaar alleen al vond Martin tachtig ringen. Iemand iets kwijt? Stuur ze naar Martin's website

Spijkenisser Martin van Hees (38) was dit keer benaderd door Harrold uit Zaandam. Harrold had tijdens het spelen met twee honden behalve het een tennisballetje ook zijn ring in het water geworpen. De trouwring van z'n overleden vader notabene. Via Martin's website kwam hij bij hem terecht, na al het een en ander over zijn reputatie gehoord te hebben.  "Ik bezit een aantal metaaldetectoren, waar ik regelmatig mee op zoek ga," vertelt de duiker, die afgelopen dinsdag toestemming kreeg van de gemeente Nissewaard om de ring te gaan zoeken.

Al tachtig ringen gevonden

Martin: "Het water was koud en het zicht was erg slecht maar binnen een kwartier gaf mijn detector net dat piepje dat ik herken van ringen. Eerst had ik nog een blikje opgevist, maar de tweede keer was het raak.'' Marin belde Harrold direct  op. "Hij reageerde zo emotioneel dat hij de verbinding verbrak," vertelt de duiker. "Maar na een paar minuten belde hij terug en hoorde ik hoe ontzettend blij hij was. Dit was voor mij al ring nummer tachtig van dit jaar. Samen met een klein team vrijwilligers hebben we dit jaar 98 ringen teruggevonden. Niet alleen in het water, maar ook op het strand en in bossen.'' De Spijkenisser vraagt alleen een kilometervergoeding. "Ik doe dit om mensen gelukkig te maken. Die blijdschap en tranen geven heel veel voldoening. Ik heb een gewrichts- en spierziekte waardoor ik niet mag werken en geregeld in het ziekenhuis lig. Met m'n duiken kan ik anderen die het ook moeilijk hebben, een beetje gelukkig maken." 

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht