Project voor ombouw duikaquarium Emmen van start

Dit bericht is geplaatst op 2 maart 2017
Project voor ombouw duikaquarium Emmen van start

Duikvereniging Emmen & Omstreken is deze maand enthousiast gestart met de transformatie van het oude haaienbassin van Dierenpark Emmen tot duikaquarium. Het bassin is eerst getest op lekkages en op de werking van de pompen. Hiervoor is het bad, dat al enige tijd leeg stond, gevuld met bijna een miljoen liter water. De volgende fase is het schoonmaken van algen en zoutaanslag aan roosters, buizen en pompen en het lozen van het vervuilde water. Duikvereniging Emmen wil nog dit seizoen met het duikaquarium van start. Bekijk de film:  

Duiken in Duikaquarium Emmen

De werkzaamheden worden voortvarend aangepakt. Voorheen kostte het Dierenpark Emmen zeven weken om het bassin te vullen met behulp van tuinslangen. Duikvereniging Emmen & Omstreken pakt het slimmer aan. "We hebben de leidingen van het bassin rechtstreek op het waterleidingnet aangesloten," aldus projectleider Johan Boers. "Dat gaat aanzienlijk sneller. Het bad was binnen een week nagenoeg vol, er gaat een miljoen liter water in. Dat kost ons zo'n 1000,00 euro." Duikers van de vereniging maakten vorige week verschillen duiken in het enorme bassinom om te testen. De testresultaten zijn goed. Er is een miniscuul lekje gevonden en gedicht en de filters werken prima. 

Schoonmaken en leeg laten lopen

De volgende stap is het schoonmaken en weer leeg laten lopen van het bassin. Johan Boers: "Overal zit alg en vuil en de roosters, luchtkokers en pompen zitten vol zoutaanslag. Dat gaan we reinigen, waarna we het vuile water er weer uit laten lopen om aan te vangen met de bouw van kleedkamers en andere voorzieningen." Duikaquarium Emmen wordt een zoetwater indoor locatie vergelijkbaar met TODI in Belgë. In het bassin komen zoetwatervissen, waterplantjes, wrakken en duikplateaus. De locatie wordt een toevoeging aan de bekende duikstekken in deze regio, zoals Ruinerwold, 't Veenmeer, Nieuwediep en Gasselterveld. Alle ins and outs over Duikaquarium Emmen vind je in Duikersgids 14.

05-11-2016. Haaienbassin Emmen wordt duikschool annex mega aquarium

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht