Nieuwe instap en regels Gasselterveld

Dit bericht is geplaatst op 14 augustus 2019
Nieuwe instap en regels Gasselterveld

Je kunt nu zelf je duik aanmelden en vlak aan het water parkeren.

Voor duikplaats Gasselterveld in Drenthe gelden nieuwe toegangsregels. Ook is de instapplaats verlegd. Dit meldt de Noord Nederlandse Duik Federatie (NNDF). Je kunt nu zelf je duik aanmelden en aan het water parkeren. Duiken bij de oude instapplaats is vanaf nu verboden. De Duikersgids kaart wordt nog aangepast. 

Nieuwe regels Gasselterveld

Duiken in Gasselterveld mag nu alleen nadat je je hebt aangemeld op de website van het NNDF en per mail toegangskaarten hebt besteld. Bestel de toegangskaarten met opgave van naam, adres en het aantal ontheffingen en leg ze tijdens het duiken duidelijk zichtbaar onder de voorruit van elke auto. De kosten bedragen 8 euro per kaart. Je kunt ook kaarten verkrijgen via je je duikvereniging of duikschool, mits deze is aangesloten bij de NNDF. Er wordt streng gecontroleerd. Kijk voor overige tips en waarschuwingen op de duikstekpagina

Duiken in Gasselterveld

Heb jij al eens in Gasselteveld gedoken? Het Gasselterveld is een groot meer met een omvang van 85 hectare en een diepte van 30 meter. Het ligt midden in de boswachterij Gieten-Borger, westelijk van het dorp Gasselte. De toegang was tot 2013 altijd strikt verboden. Inmiddels staat de plas onder beheer van Staatsbosbeheer (SBB) en kun je er dankzij de inspanningen van de NNDF duiken. Veel leven kom je niet tegen, maar de omgeving is prachtig en door het schone witte zand is het water vaak tot op grote diepte erg helder.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht