Gasselterveld. Veelbelovende duikstek in de nieuwe Duikersgids

Dit bericht is geplaatst op 18 oktober 2016
Gasselterveld. Veelbelovende duikstek in de nieuwe Duikersgids

22-10-2016. Gasselterveld, bij Gasselte in Drenthe, is een veelbelovende nieuwe duikstek. De duikplaats is nu alleen toegankelijk na aanmelding bij Staatsbosbeheer. Maar, dat verandert straks als de stek gereed is gemaakt voor recreatie. Gasselterveld is schitterend gelegen in de natuur, het zicht is goed en de plas heeft een fraaie, witte zandbodem. Dat beleeft veel goeds zodra het leven hier langzaam op gang gaat komen. Alles over Gasselterveld vind je in de nieuwe Duikersgids. (Uitgave 13, 2017). Abonneer je nu! Film: GV Diving. Bekijk film Gasselterveld.

Nu duiken in Gasselterveld

Wie nu al in Gasselterveld wil duiken moet zich eerst aanmelden bij Staatsbosbeheer via de NNDF. Je krijgt dan toestemming om met je auto tot aan de instapplaats te rijden. Hier mogen normaal geen auto's komen. Duiken zonder toestemming is verboden. De noord- en oostkant van het gebied zijn afgezet met hekken. Veel is er onderwater nog niet de zien. De stek moet zich nog ontwikkelen, maar het is, zeker voor noordelijke begrippen, een duikplaats met potentie. Behalve het goede zicht is het ook een diepe plas, met diepten tot 50 meter. Gasselterveld is verder prachtig gelegen in een rustig natuurgebied. De stek wordt omzoomd door groene borders en mooie witte zandstrandjes.

Nieuwe situatie Gasselterveld

Het duikgebied ligt nu aan de zuidwestkant, waar je op verschillende plekken het water in kan via een zandoever. Dit zal waarschijnlijk veranderen als de ontwikkelingen rondom het gebied wat verder gevorderd zijn. De instap komt dan noordelijk te liggen vlakbij een groot parkeerterrein, een restaurant en een experience center, dat nu in aanbouw is. Staatsbosbeheer staat open voor nieuwe ondernemers, ook een duikschool zou zich hier mogen vestigen. Verder wordt aan de noordkant een stuk van de plas uitgegraven om dienst te doen als afgezet zwemwater. Andere duikstekken in de omgeving zijn ondermeer het Veenmeer en Nieuwediep.

22-04-2016. Wordt Gasselterveld de nieuwe duikstek van het Noorden?

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht