Mogelijk dagvergunning Eiland 4 in 2017

Dit bericht is geplaatst op 20 december 2016
Mogelijk dagvergunning Eiland 4 in 2017

20-12-2016. Er komt in 2017 mogelijk een dagvergunning voor Eiland 4. Dit betekent dat je hier nu ook voor één incidentele duik kunt afrekenen en niet perse een jaarkaart hoeft te kopen. Airdiving werkt als duikcentrum bij Eiland 4 al jaren achter de schermen aan de realisatie van een dagvergunning. Recent hebben zij een nieuw plan ontwikkeld dat kans van slagen heeft. Niets is nog zeker, het idee moet eerst goedgekeurd worden door het Recreatieschap Vinkeveense Plassen. Wordt vervolgd...! 

Nieuw plan voor dagvergunning Eiland 4

De reden waarom er tot nog toe geen dagvergunning voor Eiland 4 is, heeft alles te maken met administratie. De invoering van een dagvergunning is geen issue, zowel Airdiving als het Recreatieschap zijn daar voorstanders van. Het probleem ligt hem in de naleving en controle. Alle tot nu toe ontwikkelde plannen gingen daar mank. Recent zijn door Airdiving echter nieuwe plannen ontwikkeld die praktisch beter uitvoerbaar zijn en daardoor kans van slagen hebben. De plannen moeten eerst door het Recreatieschap Vinkeveense Plassen worden goedgekeurd. In dat geval zou invoering in 2017 mogelijk zijn.  

Duiken Eiland 4

Duiken in Eiland 4 kan nu alleen nog met een jaarvergunning. Deze vergunning kost voor particuliere duikers € 25,00 en voor duikinstructeurs € 185,00 (1 instructeur en 8 cursisten). Vorige week postten we een artikel over de besteding van deze gelden door het Recreatieschap Vinkeveense Plassen. Daarop kwamen tal van positieve reacties binnen, maar ook klachten. Een van de belangrijkste bezwaren is dat je in Eiland 4 niet met een dagvergunning kunt duiken, waardoor iedereen gebonden is aan een jaarkaart. Ook als je maar één of twee keer per jaar komt duiken. De bezwaren zijn niet nieuw. Airdiving zoekt al jaren naar oplossingen om dit probleem te omzeilen. Het feit dat nu aan een mogelijke oplossing gewerkt wordt, zal veel duikers als muziek in de oren klinken. 

Duikstekken in de Vinkeveense Plassen

Voor wie incidenteel in Vinkeveen wil duiken en geen kosten wil maken voor een jaarvergunning, zijn er de volgende alternatieven. Je zou een duik kunnen maken in Eiland 1. Dit is naast Eiland 4 de enige duikstek die vanaf de kant bereikbaar is. Voor Eiland 1 is geen vergunning nodig, weliswaar is het voorzieningenniveau op deze duikstek gering. Verder zijn de Vinkeveense Plassen uiterst geschikt voor bootduiken. Enkele duikstekken die per boot bereikbaar zijn, zijn: Eiland 8, Eiland 6 en Eiland 9

14-12-2016. Wat krijg je eigenlijk voor je duikvergunning Eiland 4?

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht