Wat krijg je eigenlijk voor je duikvergunning Eiland 4

Dit bericht is geplaatst op 12 december 2016
Wat krijg je eigenlijk voor je duikvergunning Eiland 4

14-12-2016. De duikvergunning 2017 voor Eiland 4 is alweer enkele weken beschikbaar. Je kunt de vergunning verkrijgen bij Duikcentrum Airdiving in Vinkeveen. Velen zijn blij met deze regeling, anderzijds wordt er ook veel geklaagd. Dat roept de vraag op wat het Recreatieschap Vinkeveense Plassen feitelijk met jouw bijdrage doet. Dit jaar is een nieuw hek geplaatst en in 2014 zijn de nieuwe WC's en kleedlokalen opgeleverd. Volgend jaar worden de steigers vernieuwd, maar er is veel meer.

Beheer Airdiving Eiland 4

Welke rol speelt AirAirdiving met betrekking tot de duikvergunning. Airdiving is de enige plek waar je de vergunning kunt halen. Om het voor iedereen iets makkelijker te maken staan de vergunningen ook op de website van Airdiving. Je kunt ze downloaden en thuis invullen, dit geldt zowel voor individuele duikers als voor duikscholen. Airdiving heeft verder geen invloed op de vergunningen, ze zijn alleen uitgeefstation. het Recreatieschap Vinkeveense Plassen beslist over de prijzen en eventuele prijsstijgingen.

Duiken in Eiland 4

Terug naar wat er met jouw vergunningsgeld gedaan wordt. Het duiken in Eiland 4 is goed geregeld. Er is voldoende aandacht voor veiligheid, alle benodigde duikvoorzieningen zijn aanwezig en het terrein wordt netjes onderhouden. Dat kan niet van elke duiklocatie gezegd worden. Welke werkzaamheden zijn het afgelopen jaar uitgevoerd? Behalve het plaatsen van WC's en kleedlokalen is vorig jaar ook de beboeiing verbeterd met nieuwe kettingen en verlichting. Ook zijn onderhoudswerkzaamheden verricht aan de duikzone. Het recreatieschap heeft een overeenkomst met Defensie om dit soort werkzaamheden gratis uit te voeren, maar alle materialen en bijkomende kosten zijn voor rekening van het recreatieschap. Defensie houdt zich ondermeer bezig met het veilig maken en houden van het onderwaterparcours en de objecten.

Onderhoud aan het terrein

Verder zijn uitgaven gedaan voor onderhoud van het terrein, zoals het ophalen van het vuilnis en het schoonhouden van het toiletblok. Het toiletblok wordt alleen bij strenge vorst gesloten waardoor extra kosten worden gemaakt. Het succes van Eiland 4 brengt sowieso meer kosten met zich mee dan andere terreinen die onder het beheer vallen van het Recreatieschap Vinkeveense Plassen. Er is meer afval en de norm ligt wat hoger dan op overige terreinen. Er wordt extra aandacht besteed aan grashoogte en netheid. Verder wordt ook de fabricage van de duikpenningen van het vergunningsgeld betaald.

Duikvergunning Eiland 4 2017

Heb jij je duikvergunning al? Voor particuliere duikers kost de vergunning € 25, voor duikinstructeurs € 185 (1 instructeur en 8 cursisten). Verkrijgbaar bij Airdiving, Baambrugse Zuwe 143 B te Vinkeveen.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht