Horeca bij duikplaatsen. Waarom gaat het soms goed en soms ontzettend mis?

Dit bericht is geplaatst op 26 maart 2022
Horeca bij duikplaatsen. Waarom gaat het soms goed en soms ontzettend mis?

De belangen moeten op elkaar aansluiten.

Sportduikers en horeca. Soms gaan beide heel goed samen maar vaak ook helemaal niet. Wat maakt de relatie soms zo gespannen dat aan beide zijden grote ergernissen ontstaan? En nog belangrijker... wat kun je doen om dit te voorkomen? Geef jouw mening. Elk jaar duikadvies, updates en nieuw ontdekte duikstekken. Abonneer je nu. 

Duiken in Nederland 

Gelukkig gaat het vaak goed. En waarom niet zou je zeggen? Duikers zijn klanten die voortdurend terugkomen voor een hapje en een drankje na hun duik. Cafetaria Even Pause bij duikplaats Nieuwe Kerkweg Den Osse begrijpt dat heel goed. De duiksport wordt omarmd en duikers zijn meer dan welkom. Even Pause onderhoudt het voorzieningenblok ter plaatse en heeft zich zelfs beijverd voor de plaatsing van een AED. Het gevolg is een prima verstandhouding tussen duikers en cafetaria. Het gaat al jaren goed en daar is iedereen bij gebaat. "Heel mooie en goed onderhouden duiklocatie," luidt een van de vele positieve reviews van duikers op het internet. "Restaurant met goede service, vriendelijk personeel en zeer betaalbaar."

Belangen op elkaar afstemmen

Dat het ook mis kan gaan weten we allemaal. De horecavoorziening bij de Groene Heuvels was jarenlang verboden terrein voor duikers en is dat wellicht nog steeds. Ook Hotel Oosterschelde bij duikstek Anna Jacobapolder leeft al jarenlang op gespannen voet met sportduikers. Wanneer gaat het goed en wanneer gaat het fout? Het gaat mis als de belangen niet op elkaar aansluiten en het overleg hierover ontbreekt. Met een paar aanpassingen kan een totaal andere realiteit ontstaan. Plaats bij Anna Jacobapolder het hele jaar door mobiele toiletten, maak een heerlijk Hotel Oosterschelde afterdive menu, geef met borden aan hoe en waar duikers na hun duik mogen recreëeren en het probleem is opgelost? Ken jij meer voorbeelden waar het mis gaat? En wat zou er moeten veranderen om het wel tot een succes te maken? Geef je mening.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht