Hoteleigenaaar bij Anna Jacobapolder. "Niets tegen duikers, maar het is wel tijd voor heldere spelregels."

Dit bericht is geplaatst op 24 maart 2022
Hoteleigenaaar bij Anna Jacobapolder. "Niets tegen duikers, maar het is wel tijd voor heldere spelregels."

Mobiele toiletten in zomer en winter zou wenselijk zijn.

Nee hij heeft het touw bij de loopbrug niet verwijderd. En nee hij heeft niets tegen sportduikers. Eric Moerland, eigenaar van Hotel Oosterschelde bij Anna Jacobapolder, klinkt vriendelijk. "Maar, zegt hij, "het is wel hoog tijd voor duidelijke spelregels om samen van dit unieke plekje te genieten. Elk jaar duikadvies en nieuwe stekken. Abonneer je nu. 

Duiken Anna Jacobapolder

Morgen zit Eric Moerland 30 jaar met zijn hotel aan het haventje bij Anna Jacobapolder. In die tijd heeft hij altijd op gespannen voet geleefd met sportduiker en het is tijd dat dat verandert, vindt hij. Welke overlast ervaar je van duikers, is onze vraag. Eric: "Soms wordt het hier een beetje een camping, met tientallen auto's en partytenten. Daar ondervinden mijn hotelgasten hinder van als ze bij de haven op een stoeltje zitten te ontspannen. Wat ook storend is, is de barbecuelucht. Ik krijg dan klanten aan de balie die klagen dat hun kamer stinkt. Verder vormt het gebruik van ons toilet een probleem. Af en toe duikers toelaten om het toilet te gebruiken is niet erg, maar soms waren het er vijftien per dag. Dan wordt het natuurlijk vervelend en extra bewerkelijk. Het moet ook allemaal weer schoongemaakt worden." Hoe kan dit weer goed komen? "Begrip kweken," zegt hij en duidelijke spelregels."

Touw loopbrug niet door ons verwijderd

Hoe bereiken we dat? De relatie is nu vrij gespannen. Eric: "Dat klopt. Ik word als een boeman gezien omdat ik soms boos en heel gefrustreerd gereageerd heb. Dat moet anders. Ik ben ook zeker niet met plaagacties bezig, zoals het verwijderen van het touw bij de loopbrug hoor. Ik vermoed dat het opnieuw door de gemeente is weggehaald. Ik heb het busje deze week twee keer zien staan. Wat wel zin heeft is het opstellen van regels. Ik heb binnenkort gesprekken met het Waterschap en met de wethouder. Een paar jaar geleden heb ik al eens met de NOB om de tafel gezeten." Concreet wil Eric het volgende voorstellen. Een afgebakend gedeelte waar sportduikers kunnen bivakkeren, mobiele toiletten in de zomer en winter, een barbecue-verbod en betere handhaving van het overnachtingsverbod. Duikersgids heeft de NOB verzocht om bij een eventueel overleg namens de duiksport aanwezig te zijn. Er loopt al een verzoek van de NOB bij de gemeente om betere voorzieningen bij Anna Jacobapolder. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht