Loggen op Duikersgids is essentieel. En dit is waarom

Dit bericht is geplaatst op 17 augustus 2022
Loggen op Duikersgids is essentieel. En dit is waarom

In 3 minuten klaar. Je hebt de volgende duiker een enorme dienst bewezen.

Log jij je duik geregeld op Duikersgids? Loggen op Duikersgids is essentieler dan loggen in andere apps. Zeker als je in Nederland en België duikt. En dit is waarom. Elk jaar advies over de mooiste duikplaatsen. Abonneer je nu.

Duiken in Nederland

Duikersgids is internationaal maar we focussen als geen ander platform op de duikstekken in Nederland en België. Daardoor kan Duikersgids een grote bijdrage leveren aan jouw duikhobby. Nieuws, sluiting van duikstekken, wegomleidingen, waarschuwingen, bijzondere waarnemingen en nog veel meer. Je vindt het allemaal op Duikersgids. Aan de basis van dit alles staat jouw logbericht. Hoe maar je logt, des te meer Duikersgids leeft en des te meer we voor je kunnen betekenen. Start dus ook met loggen op Duikersgids, ook als je in een andere app logt. Loggen kan snel en makkelijk, zowel op de website als in de gratis app. Binnen 3 minuten ben je klaar. Via Mijn Duikersgids vind je al jouw logberichten terug. Je moet dan wel een account hebben op Duikersgids en ingelogd zijn als je je duiklog maakt. Neem een kijkje in jouw Logbook. Nog geen account? Maak snel een account aan. 

Data voor duikstekstatistieken

Logberichten zijn verder nuttig om data van duikstekken te verzamelen. Met deze data kunnen we onze gratis diensten verder uitbreiden. Wat is de beste periode om te duiken? Hoe staat het met de biodiversiteit? En nog veel meer. Je kunt deze data ook gebruiken om te zoeken. Ga boven in de menubalk op duikersgids.nl naar Logberichten. Je kunt allerlei zoektermen invoeren. Zoek op meerval, steur, zeedahlia of kompaskwal om te zien in welke duikstekken deze soorten voorkomen en het laatst gezien zijn. Deze functie is ook uitermate geschikt om de drukte te cheken of verloren duikmaterialen terug te vinden. Zoek op de woorden verloren, kwijt, loodgordel en nog veel meer om het materiaal of de eigenaar te vinden. Tot slot spelen jouw logberichten een rol in de jaarlijkse ontwikkeling van de papieren Duikersgids. Duikstekken, die om welke reden dan ook opvallen, kunnen opgenomen worden in de nieuwe gids. Log ook op Duikersgids of start met loggen. Bedankt!

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht