"Burghsluis Oostbout is supermooi maar levensgevaarlijk!"

Dit bericht is geplaatst op 18 augustus 2021
"Burghsluis Oostbout is supermooi maar levensgevaarlijk!"

Oproep aan NOB om de toegang te verbeteren.

Xavier Merlin vraagt het zich al enige tijd af. Waarom is Burghsluis Oostbout, een van de mooiste duikplaatsen van Zeeland, zo slecht toegankelijk? "Het is vrijwel onmogelijk om er te duiken. Laatst heb ik het weer geprobeerd maar we zijn uitgeweken naar de westkant. Het is levensgevaarlijk." Duikersgids Support Team: Xavier Merlin. Video: Dirk Van den Bergh. Bekijk video:

Duiken Burghsluis Oostbout

"Hoe kan zo'n mooie en unieke duikstek nou onbereikbaar zijn," vervolgt Xavier, "en dat al geruime tijd. Er ligt wel een trap maar deze is bij laag water onbruikbaar en laat dat nu net het getij zijn om daar veilig te kunnen duiken. Doodzonde! We beperken ons daarom meestal tot de westkant die beter toegankelijk is." Toch laat Xavier het er niet bij zitten. Vandaar zijn oproep aan Duikersgids Support Team om aandacht aan deze stek te besteden. Xavier: "Kunnen we ergens een verzoek indienen ter verbetering van de toegankelijkheid? De NOB verbetert geregeld de instapplaatsen van duikstekken in Zeeland. Onlangs zijn Plompe Toren en Dreischor Gemaal nog onder handen genomen. Zou Burghsluis wellicht op de planning gezet kunnen worden?"  

Met touw te water 

De kritiek van Xavier lijkt terecht. Er wordt relatief weinig bij Burghsluis Oostbout gedoken. De stek heeft zeven logberichten op Duikersgids tegen 92 voor Burghsluis West. Twee van de zeven logberichten bij Burghsluis Oostbout vallen op, in één bericht wordt gelogd over drie pijlstaartroggen en in een ander over een gevlekte gladde haai. Sommige duikers lossen het probleem op met een touw, anderen trotseren de gevaren volledig op eigen kracht. Respect voor Dirk Van den Bergh en zijn buddy die er zonder touw bij laag water in gaan. Dit is iets voor ervaren duikers met een goede fysieke gesteldheid. Toch moet iedereen van deze stek kunnen genieten. Wat vind jij? Heb jij ook ervaringen met deze locatie? Praat mee in Duikersgids Support Team of log je duikervaringen op het platform.  

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht