Thema ONK 2019 aangepast naar 'Mens en Natuur'

Dit bericht is geplaatst op 22 mei 2019
Thema ONK 2019 aangepast naar 'Mens en Natuur'

Tevens nieuw wedstrijdonderdeel, de Plastic Soup wedstrijd.

Het thema van het Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie (ONK) is aangepast naar 'Mens en Natuur'. Dit gebeurt naar aanleiding van de onvrede die onder deelnemers is ontstaan over het oorspronkelijke thema. Om toch aandacht te besteden aan het plasticprobleem wordt dit jaar een nieuw wedstrijdonderdeel geïntroduceerd, genaamd de Plastic Soup wedstrijd. Foto: Roel van der Mast. 

Onderwaterfofografie Nederland

Welke foto's wil de wedstrijdorganisatie zien? Alle foto's die te maken hebben met de invloed van de mens op de natuur. Dat kunnen de pijlers van de Zeelandbrug zijn, een duiksteiger, visserijactiviteiten of een dier dat afval gebruikt als huisvesting. Ben je deelnemer? Je ontvangt nog een mail met nadere uitleg. De Plastic Soup wedstrijd staat los van de gewone wedstrijd. Deelnemers kunnen zelf beslissen of ze hieraan meedoen. De score voor dit wedstrijdonderdeel telt ook niet mee voor de andere wedstrijdonderdelen. De Plastic Soup wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met de Plastic Soup Foundation. Meer informatie over dit wedstrijdonderdeel is te lezen in het ONK reglement. Zoek in Duikersgids Logberichten op Afval om een stek te vinden.

Meedoen an het ONK

Het Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie en - Videografie wordt jaarlijks door de NOB georganiseerd. De wedstrijd vindt dit jaar plaats in de maanden juni en september. In het najaar worden de winnaars bekend gemaakt. Ook dit jaar doet de Duikersgids mee met een eigen team. Wil je ook meedoen? Dat kan als Starter, Master of Team. De wedstrijd wordt gehouden in de week van maandag 17 juni t/m maandag 24 juni én in de week van maandag 9 september tot en met maandag 16 september. Je kiest in deze perioden zelf één of twee dagen waarop je de foto’s of films maakt. Schrijf je nu in.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht