Roep om duiksteiger bij duikplaats Dreischor Gemaal

Dit bericht is geplaatst op 12 maart 2019
Roep om duiksteiger bij duikplaats Dreischor Gemaal

Gesprekken gaande tussen NOB en de gemeente Schouwen-Duiveland.

Na de zoveelste valpratij was Marga Sipon het zat. Zij belde op 28 februari de NOB met de vraag of er niet een duiksteiger kon komen bij duikplaats Dreischor Gemaal. Haar verzoek werd serieus genomen. De NOB heeft een wensenlijstje neergelegd bij de gemeente Schouwen-Duiveland, met de wens om bij het gemaal een veilige toegang tot het water te realiseren. Foto: Lia van der Laan. 

Duiken Dreischor Gemaal

De NOB slaagde er de afgelopen jaren in om op tientallen duikplaatsen in Nederland duikvoorzieningen te laten treffen. "Toch is er nog niets concreet," benadrukt Desmond van Santen van de NOB. "Een duiksteiger zoals bij Dreischor Frans Kokrif wordt het sowieso niet, maar er moet op z'n minst een goede trap komen." Marga Sipon over haar initiatief: "Ik heb daar inmiddels al zoveel duikers onderuit zien gaan. En waarom eigenlijk? Er zijn tegenwoordig steeds meer mooie duiktrappen en duiksteigers, waarom dan ook niet eentje bij een van de oudste duikstekken van Zeeland?" 

Duikstek 't Dolfijntje

Duikersgids Support Team voerde onlangs ook een discussie over duikstek 't Dolfijntje. Ook hier nam Marga het voortouw en belde met Staatsbosbeheer. "Duiken zou volgens Staatsbosbeheer op deze locatie zijn toegestaan," aldus Marga. "Toch worden geregeld boetes uitgedeeld, hetgeen door meerdere leden van Duikersgids Support Team beaamd wordt. Marga: "Duikers zouden voor eens en voor altijd uitsluitsel moeten krijgen over deze locatie. Mag je er nu wel duiken of niet? En zo niet, plaats er dan verbodsborden."

Word ook lid van Duikersgids Suppot Team

Marga Sipon is lid van Duikersgids Support Team. Duikersgids kan ook jouw steun gebruiken om praktischer en doeltreffender te kunnen werken. We willen optimale duikstekinformatie bieden, het beheer van duikplaatsen stimuleren, accurate duikkaarten maken en nog veel meer. Help mee en word ook lid van Duikersgids Support Team? Alleen leden van Duikersgids Support Team kunnen toetreden tot een nieuw te vormen Duikersgids Redactie. Doe mee...! 

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

› Word lid van het Duikersgids Support Team › Duikersgids platform 2.0. in ontwikkeling › Kasje van Dreischor ingestort. Tijd voor een nieuwe of niet?

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht