Onderzoek naar duikincident bij de Zeelandbrug

Dit bericht is geplaatst op 2 oktober 2018
Onderzoek naar duikincident bij de Zeelandbrug

Gesprekken met ondermeer NOB, Rijkswaterstaat en betrokken duikers

De Provincie wil snel duidelijkheid hebben over het duikincident dat zich op 26 september 2018 afspeelde bij de Zeelandbrug. Enkele duikers kwamen in levensgevaar toen een werkschip daar voor anker ging. "We willen binnen twee weken weten wat er is gebeurd," aldus provinciebestuurder Harry van der Maas. Alle betrokken partijen, waaronder ook de duikers, worden gehoord. 

Duiken Zeelandbrug

Een tiental duikers kreeg op woensdag 26 september de schrik van hun leven toen een werkschip bij de Zeelandbrug een aantal palen in het water liet zakken. Enkelen van hen ontsnapten letterlijk aan de dood doordat de palen ze op een haar na mistten. Anders dan aanvankelijk bericht is niet Rijkswaterstaat maar de Provincie verantwoordelijk voor de werkzaamheden. Harry van der Maas bevestigt dat het werkschip in opdracht van de provincie Zeeland werkzaamheden verrichte aan de pijlers van de Zeelandbrug. Volgens de gedeputeerde hoort de aannemer te zorgen voor waarschuwingsborden ter plekke.

Gesprekken met duikers

De komende dagen praten provincieambtenaren met de aannemer, Rijkswaterstaat, de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en individuele duikers die bij het incident waren betrokken. Het is nog onduidelijk of de werkzaamheden duidelijk vantevoren waren aangekondigd. Normaal gebeurt dit altijd wel. Volgens de duikers was dat niet het geval. Bovendien zou de schipper onverantwoord gehandeld hebben. Een duiker vertelde dat de werklui gewoon doorgingen ondanks haar noodkreet dat er zich onder water duikers bevonden. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht