Boek duiken Boek duikstekken

Boek duiken Boek duikstekken

29-07-2016. Zoek je een boek met duikstekken? Dan moet je hier zijn. Of ben je benieuwd wat de woordencombinatie Boek duiken, Boek duikstekken inhoudt? Het zijn populaire combinaties van zoekwoorden op internet. Wil dit zeggen dat er op internet massaal naar boeken over duiken of duikstekken wordt gezocht? Ja en nee.  

Met de toename van gratis informatie op het internet is de vraag naar boeken sterk afgenomen. Dat geldt ook voor boeken over duiken of boeken over duikstekken. Dat lijkt ook logisch. Als alle informatie die je zoekt gratis op internet wordt aangeboden, waarom zou je dan nog een boek kopen. Daarnaast zijn er steeds meer apps, e-readers en andere gadgets die de rol van het boek steeds verder lijken terug te dringen. 
Het antwoord is niet zo simpel. De overvloed aan informatie over duiken vervult een behoefte maar roept tegelijkertijd nieuwe behoeften op. Dat laatste effect blijkt aanzienlijk te zijn. Hoe meer gratis informatie over duiken, des te meer mensen in de duiksport geïnteresseerd raken en des te meer mensen de informatie waar ze naar op zoek zijn, niet kunnen vinden. 

Duikkaarten, duikplaatsen, duiklocaties

Het zelfde geldt voor zoekwoorden of combinaties van zoekwoorden zoals diepzee duiken, diving, duiken in Nederland, duikkaart Nederland, duik Nederland, duik stekken, duik stekken Nederland. Het zijn allemaal zoekwoorden die leiden tot gratis informatie, nieuwe duikers aantrekken, maar ook nieuwe vragen en behoeften oproepen. Wie de informatie die hij zoekt niet kan vinden of niet helemaal vertrouwt, valt automatisch terug op het boek. Internet heeft sterke punten maar ook zwaktes. Het zoeken naar informatie is niet altijd even makkelijk en veel informatie is gedateerd of onbetrouwbaar. Het boek daarentegen leunt nog altijd op het dogma dat alles wat gedrukt staat automatish 'waar' is. Hoe dan ook, het is aannemelijk dat aan de inhoud van een product met een dure en omslachtige productiemethode, aandacht is besteed. Daarnaast zijn boeken zo gek nog niet als je ze vergelijkt met hun elektronische tegenhangers. Ze zijn veel minder diefstal- en schadegevoelig. Ze hoeven niet opgeladen te worden. Ze hoeven niet te laden als je ze openslaat. Ze lopen nooit vast. Ze zitten niet verstopt in een device. Ze zijn lekker licht. Ze trekken geen virussen aan. En ga zo maar door. 

Duikersgids blijft populair

Wat betekent dit alles voor een boek over duikstekken, zoals de Duikersgids. De Duikersgids is een typische veldgids. Een boek dat je overal en nergens mee naar toe kunt nemen en altijd gemakkelijk kunt raadplegen. Hij slingert rond op veel duikverenigingen, waar Jan en alleman hem openslaat en weer weglegt. Bij veel duikers ligt hij in de auto, klaar om op elk willekeurig moment opgengeslagen te worden of meegenomen te worden naar een duikstek. De Duikersgids heeft een stevig gelamineerd kaft, die best tegen wat vocht kan. 
Langs duikstekken gaat de Duikersgids van hand tot hand, vaak om even een duikkaart te raadplegen of iets op te zoeken. Duikleiders gebruiken de kaartjes om een duik voor te bereiden en nieuwe duikers lopen nog snel even de belangrijkste tips door. Vervolgens slingert iemand hem in zijn tas. Kortom, met de Duikersgids doe je alles wat je nooit met een tablet of een e-reader zou doen. 

Nieuw ontdekte duikstekken

Ook inhoudelijk weet de Duikersgids zich goed overeind te houden. De Duikersgids richt zich met name op het ontdekken van nieuwe duikstekken en het updaten van de informatie van populaire duiklocaties. De nieuw ontdekte stekken zul je niet op internet vinden. Wij hebben ze gezocht en niet gevonden, anders zouden ze niet nieuw zijn geweest. Dit wil niet zeggen dat wij niets aan de toevloed van gratis content op het internet bijdragen. Het Duikersgids platform bevat alle duikstekken die ooit in de Duikersgids hebben gestaan, en meer. Die informatie is gratis beschikbaar, maar heeft zoals eerder beschreven zo zijn nadelen als het op technische devices wordt aangeboden. Nieuw ontdekte stekken van de Duikersgids zijn overigens niet gratis. Hiervoor moet je een abonnement hebben op de Duikersgids of de Duikersgids premium code. Daarmee kun je de nieuwe duikstekken die in de Duikersgids direct op ons platform raadplegen. 
Een combinatie van een boek en een platform is eigenlijk de beste bron van informatie. Het Duikersgids platform biedt deze combinatie aan, met onderdelen die elk hun eigen kracht en voordelen hebben. Raadpleeg dus gratis onze website en onze app en abonneer je op de Duikersgids. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht