Duikersgids, elk jaar updates en nieuw ontdekte stekken

De DUIKERSGIDS verschijnt een keer per jaar, met ongeveer vijftig duiklocaties in voornamelijk Nederland, België en Duitsland. De toplocaties blijven elk jaar staan, met een update. Daarnaast bevat de DUIKERSGIDS elk seizoen vijftien tot twintig nieuw ontdekte stekken.  
Heb je in Nederland of België ooit met meer dan 15 meter zicht gedoken? Weet je waar je in Nederland het paringsritueel van forellen kunt volgen? Weet je waar het uitheemse zonnebaarsje voorkomt of de illustere marmergrondel? De DUIKERSGIDS geeft je tips en adviezen om meer te zien en te beleven.

Nieuwe stekken

Kenmerkend voor elke nieuwe DUIKERSGIDS zijn de nieuw ontdekte stekken. Elk seizoen weten we er, met behulp van onze pioniers, meer dan vijftien te vinden. Een mooie aanleiding om ook eens ergens anders te gaan duiken, met juiste informatie. 
Bij elke duikplaatsbeschrijving staan ondermeer: GPS-coördinaten, adresgegevens, een actuele duikkaart, het dichtstbijzijnde vulstation, noodgegevens en een uitvoerige beschrijving. De informatie is vooral praktisch van aard en gebaseerd op de kennis van lokale duikers. Wanneer maak je de meeste kans op goed zicht? Waar vind je de mooiste habitats? Enzovoort. 

Duikers, duikinstructeurs en cursisten

De DUIKERSGIDS is uitermate geschikt voor duikers die graag in Nederland duiken. Maar ook voor duikinstructeurs en nieuwe duikers komt de DUIKERSGIDS goed van pas. Maak kennis met de mooiste duikplaatsen in Nederland en België, als je net je brevet gehaald hebt. Misschien is er wel een mooie duikstek bij jou in de buurt.
Heb je een duikschool of duikvereniging? Zorg dan dat er altijd een exemplaar op de leestafel ligt. Handig als je met cursisten op pad gaat of een duiktrip wil plannen. Bovendien worden duikscholen gratis in de gids vermeld bij een abonnement. Abonneer je dan op naam van de duikschool.