Voorkom incidenten. Gebruik de KNRM Duikvlag A

Voorkom incidenten. Gebruik de KNRM Duikvlag A

Maak je zelf zichtbaar en voorkom incidenten zoals vorig seizoen.

Het duikseizoen staat weer voor de deur. Vorig seizoen vonden bij de duikstekken Zeelandbrug en Galjoen Zonder Poen ernstige incidenten plaats met ankers van sportvisboten en met spudpalen van een werkschip. Een duikvlag had op beide locaties veel problemen kunnen voorkomen. Gebruik jij al een duikvlag die aan alle veiligheidseisen voldoet? 

Duikers zijn kwetsbaar

Er gebeurt te weinig om de scheepvaart voor duikers te alarmeren. Bij enkele duikcorridors langs de Oosterschelde staan vaste A borden. Deze borden geven aan dat hier gedoken wordt, maar niet dat er duikers te water zijn. Daarvoor zijn duikvlaggen ontworpen. Zonder duikvlag ben je dus kwetsbaar, zeker op duikstekken in de Oosterschelde. Een visser legt aan zonder jou op te merken. Zijn fischfinder zal melden dat er lekker veel vis zit. Dat kunnen ook jouw luchtbellen zijn, alleen dat vertelt het apparaat niet.

De schrik van hun leven

Als duiker zijn we de kwetsbaarste groep watergebruikers, zoals ook voetgangers dat zijn in het verkeer. Maak je zelf zichtbaar en voorkom incidenten zoals deze zich vorig duikseizoen hebben voorgedaan. Tientallen duikers kregen de schrik van hun leven, sommigen ontsnapten letterlijk aan een ramp. Een degelijke Seinvlag A, die voldoet aan de regels van het BPR (Binnenvaart Politie Reglement), bestel je bij de KNRM voor 85 euro. En ja, je kunt ze ook op Bol.com bestellen voor 15 euo, maar deze voldoen niet aan het BPR en zijn heel snel versleten.

De KNRM Duikvlag A

De KNRM Duikvlag A is zeer degelijk en eenvoudig te bevestigen aan palen en hekken. Je kunt hem zelfs aan een hek met prikkeldraad vastmaken. Heeft je buddy al een vlag? Geen probleeem, hoe meer vlaggen er hangen des te veiliger het wordt. Schippers kennen de betekenis van de Seinvlag A en worden aan de betekenis herinnerd naarmate ze deze vaker zien. De KNRM richt zich met deze duikvlag campagne niet alleen op duiker, maar ook op andere watersporters. Ook op de Hiswa wordt de duikvlag onder de aandacht van watersporters, het Watersportverbond gaat er aandacht aan besteden evenals veel watersportverengingen. Ook DAN, NOB en PADI doen mee. We hopen dat alle andere duikorganisaties volgen. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht