Duikers schrikken bij Witte Brug. Melding is loos alarm

Dit bericht is geplaatst op 2 augustus 2021
Duikers schrikken bij Witte Brug. Melding is loos alarm

Deel om schrikreacties en foutieve meldingen te voorkomen.

De politie is vanmiddag uitgerukt voor een melding bij duikplaats de Witte Brug in de Kraaijenbergse plas 8. Duikers zouden een slachtoffer hebben waargenomen. De politie was rond 14:00 uur ter plaatse, waarna de stek met een onderwaterdrone is onderzocht. Het bleek loos alarm. Duik je bij de Witte Brug? Schrik niet van Frankenstein! Zo ziet hij eruit. Video: Jessica Ruijs. Bekijk video: 

Duiken Witte Brug 

Rob Groenen van duikflessenvullen.nl was net op weg naar een afspraak toen het telefoontje binnenkwam. Duikers hadden bij de Witte Brug een slachtoffer in het water gezien en vroegen zich af of hij ook iets had waargenomen tijdens zijn laatste duik. "Nee niks," is het antwoord van Rob, "behalve een nieuw beeld." De duikers besluiten alsnog alarm te slaan. Drie politiewagens arriveren ter plaatse vergezeld van een speciaal team dat met een onderwaterdrone de duiklocatie onderzoekt. De camerabeelden geven uitsluitsel. Het is een beeld. Ook Jessica Ruijs, die bijgaande video maakte, had het niet eerder gezien. "Ik geef toe dat wij ook zijn geschrokken," zegt ze. "Het doemt ineens op. Doodeng."

Schrikreacties voorkomen

Om meer schrikreacties te voorkomen verzoekt de politie duikflessenvullen.nl om actie te ondernemen. Ze bellen ons met het verzoek de aanwezigheid van het beeld te melden en het object eventueel op de kaart op te nemen. Dit zullen wij doen als duidelijk is of het beeld blijft liggen. De politie zou verzocht hebben het te verwijderen. Zelf kun je ook helpen door dit bericht onder je buddies te verspreiden zodat ze tijdens het duiken niet ineens verrast worden. Wie het beeld heeft afgezonken is onbekend. Bij de Stichting Onderwaterrecreatie Cuijk is hier niets over bekend. Het is onduidelijk of zij nog stappen zullen ondernemen. Wil je altijd beschikken over actuele duikstekinformatie en actuele duikkaarten? Abonneer je dan op de Duikersgids. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht