Brandweer rukt uit vanwege lichtjes in de Zegerplas

Dit bericht is geplaatst op 10 december 2020
Brandweer rukt uit vanwege lichtjes in de Zegerplas

"Bluswagen, ladderwagen, coördinatiewagen en nog een auto."

Spanning en sensatie op woensdagavond 9 december bij de Zegerplas in Alphen aan den Rijn. De Brandweer rukte met groot materieel uit na een noodoproep dat een fietser in het koude water was beland. Je kon de lichtjes van de fiets onderwater nog zien branden. Eric Ekkerman en zijn buddy, Edwin Van de Kuil, kunnen er nog steeds om lachen. 

Duiken Zegerplas

Eric en Edwin maakten die dag een rustige avondduik. Eenmaal boven water maakt de rust plaats voor loeiende sirenes en blauwe zwaailichten. Wat was er aan de hand? "Dat is precies wat wij ons afvroegen," aldus Martin. "Een jongen die op een brommer voorbij kwam, zag onze verbaasde blikken en sprak ons aan. De Brandweer zou gewaarschuwd zijn omdat mensen lichtjes onder water hadden gezien. En ja hoor, even later stonden op de parkeerplaats een bluswagen, een ladderwagen, een coördinatiewagen en nog een auto. Alles blauw verlicht door de zwaailichten. Al werd duidelijk dat het loos alarm was. We hebben een praatje met ze gemaakt waarna ze vertrokken. De duik zelf was weergaloos. Superzicht en heel veel leven."

Nachtduiken in Alpen

Nooit hadden de twee kunnen vermoeden dat hun nachtduik in de Zegerplas tot zoveel consternatie zou leiden. Het toont hoe onbekend het duiken in Nederland eigenlijk is. Geen moment heeft iemand bij het zien van lichtjes onderwater aan sportduiken gedacht. De gedachte aan fietslampjes die onderwater blijven branden leek kennelijk aannemelijker. De Zegerplas is een populaire duikplaats in Alphen aan den Rijn met een lange drop-off. De duikplaats is gevestigd bij een Chinees restaurant en wordt daarom ook wel 'De Chinees' genoemd. Een toepasselijke naam die zowel naar het restaurant als naar de drop-off verwijst.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht