SOS Dolfijn breekt definitief met Dolfinarium Harderwijk

Dit bericht is geplaatst op 11 september 2016
SOS Dolfijn breekt definitief met Dolfinarium Harderwijk

12-09-2016. Stichting SOS Dolfijn stopt definitief de samenwerking met Dolfinarium Harderwijk.  De organisatie die hulp verleent aan walvisachtigen in nood is daarom per direct op zoek naar alternatieven om zich te vestigen. De stichting streeft een samenwerking met andere natuurbeschermingsorganisaties na. De komende maanden worden gebruikt om nieuwe opvangfaciliteiten te vinden, alsmede partijen die financieel willen ondersteunen. 

Everaarts over het vertrek: “Ondanks het feit dat SOS Dolfijn een volledig onafhankelijke organisatie is, ontstaat de perceptie dat we onderdeel van het Dolfinarium. Dit staat de eigen ontwikkeling en fondsenwerving in de weg en als non-profit-organisatie zijn we volledig afhankelijk van donaties en sponsoring”.
Een andere reden voor het vertrek ligt in de ambitie van SOS Dolfijn. De stichting wil nog meer bereiken wat betreft natuurbescherming en de hulp aan dieren en dat kan alleen door intensievere samenwerkingsverbanden aan te knopen met andere opvang- en natuurcentra. Het besluit tot vertrek valt nog voordat nieuwe faciliteiten zijn gevonden.

Verhuizing naar Economare mislukt

SOS Dolfijn heeft al langer plannen om te verhuizen. Eerder dit jaar is onderzocht of een verhuizing naar Ecomare mogelijk was. De financiering voor een geheel nieuw opvangcentrum op Texel kwam niet rond. Toch gelooft directeur Eligius Everaarts in een mooie toekomst voor SOS Dolfijn. “Onze droom is om deel uit te maken van een educatief beleefcentrum met de opvang van bruinvissen en dolfijnen als een centrale pijler. Door ons werk met deze prachtige dieren kunnen we onze boodschap van de bescherming van de natuur overbrengen”.
Wordt donateur van SOS Dolfijn of lever een eenmalige bijdrage  Wil je een andere bijdrage leveren of heb je tips? Neemt dan contact op per e-mail of telefonisch via 0646 - 656 601. Ongeveer de helft van de opgevangen dieren wordt door de organisatie gered. SOS Dolfijn is daarmee het meest succesvolle rehabilitatiecentrum voor walvisachtigen ter wereld.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht