Forse boete voor beschamende 'Whale Jail'

Dit bericht is geplaatst op 12 juni 2019
Forse boete voor beschamende 'Whale Jail'

Eén van de Russische bedrijven die onrechtmatig een groep beloega’s en orka’s gevangen hield, is door de rechtbank veroordeeld tot een boete van 433.000 dollar. Een rechtbank in Vladivostok oordeelde dat het bedrijf zich niet aan de regels heeft gehouden en daardoor veroordeling verdient. Bekijk: video.

Verkoop Chinese markt

De dieren zijn onrechtmatig uit het wild gevangen voor een mogelijk verkoop aan Chinese pretparken. Tegen de drie andere betrokken bedrijven, die bij het misdrijf betrokken zijn, wordt binnenkort een uitspraak verwacht. Een groep experts en wetenschappers is bezig met een plan voor vrijlating van deze bijzondere dieren. Op dit moment zitten ze nog altijd gevangen in wat op internet de beruchte Russische ‘Whale Jail’ is gaan heten. De dieren verblijven in zeer krappe verblijven en vertonen tekenen van stress.

Ontdekking 'Whale Jail'

De 'Whale Jail' kreeg bekendheid nadat in november 2018 deze video over de gevangenis verscheen. De video ging viral waarna wereldwijd verontwaardiging ontstond. Later volgden andere filmpjes die de erbarmelijke omstandigheden tonen waaronder de dieren leven. Natuurliefhebbers en dierenactivisten over de hele wereld leefden mee met de ongeveer honderd orka's en beloega's in het verblijf. Hierdoor kwam het onder de aandacht van de Russische autoriteiten, waarna een onderzoek werd ingesteld. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht