Nieuwe kansen voor de Klinkenbergerplas

Dit bericht is geplaatst op 8 september 2017
Nieuwe kansen voor de Klinkenbergerplas

Deze maand (augustus 2017) is de herinrichting van de Klinkenbergerplas in Warmond officieel gestart. In de inspraakfase zijn voorstellen van duikcentrum Dive Post voor verbetering van de waterkwaliteit en de aanleg van duikfaciliteiten meegenomen. De huidige waterkwalitiet valt vooralsnog tegen. De meest recente logberichten maken melding van blauwalg en slecht zicht. Toch is er met de nieuwe ontwikkelingsplannen reden tot hoop.   

Duiken Klinkenbergerplas

"De Klinkenbergerplas was vroeger een duikstek met goed zicht," aldus Peter Pot. Peter is PADI duikinstructeur bij Dive Post in Valkenburg (ZH) en duikt al vele jaren geregeld in de Klink. "De laatste jaren valt het zicht helaas behoorlijk tegen," zegt hij, "al blijft het een plas met potentie. De problemen doen zich eigenlijk alleen voor tot een diepte van 6 meter. Als je daaronder blijft kun je prima in deze plas duiken met soms tot 5 meter zicht. Helaas houdt de verziekte bovenlaag veel zonlicht en zuurstof tegen waardoor plas langzaam achteruitgaat. "

Bestrijding blauwalg

Hoe het Hoogheemraadschap de waterkwaliteit in de Klinkenbergerplas wil verbeteren, is onbekend. Eerdere behandelingen met verdunde waterstofperioxide liepen op niets uit en met voorstellen van Dive Post om driehoeksmosselen te storten en een verbinding te leggen met aangrenzende plassen, is niets gedaan. Het is ook onbekend of de door Dive Post voorstelde duikvoorzieningen worden aangeled. Het voorstel hiertoe is ingediend door Peter Pot, uit naam van Dive Post.    

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

› Dive Post wil van de 'Klink' weer echte duikplas maken! › Blauwalg Klinkenbergerplas Oestgeest › Klinkenbergerplas behandeld met sterk verdunde waterstofperoxide

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht