Klinkenbergerplas behandeld met sterk verdunde waterstofperoxide

Dit bericht is geplaatst op 8 juni 2017
Klinkenbergerplas behandeld met sterk verdunde waterstofperoxide

09-06-2017. De Klinkenbergerplas is op donderdag 8 juni behandeld met sterk verdunde waterstofperoxide. Dit moet de blauwalg verdrijven, waar de plas al sinds het begin van dit jaar last van heeft. Het hoogheemraadschap Rijnland hoopt zo het zwemseizoen nog te redden. Duiken is tot en met vandaag niet mogelijk.

De verdunde waterstofperoxide wordt via een bootje met injectie-armen in het water gespoten. De behandeling duurt ongeveer één dag, maar de plas is ook vandaag nog gesloten. Duiken en zwemmen is dus niet toegestaan. Tijdens de proef houdt Rijnland de waterkwaliteit en het effect van de behandeling in de gaten. Eventueel volgt later in het jaar een tweede behandeling. Waterstofperoxide vormt in zeer lage concentraties geen gevaar voor de gezondheid van mens en dier. Bovendien breekt het een tot twee dagen volledig af tot water en zuurstof. 

Meldingen zwemmersjeuk en blauwalg

Vorig jaar is de Klinkenbergerplas voor het eerst behandeld met waterstofperoxide. Toen verminderde de concentratie blauwalgen sterk, de behandeling had enkele weken effect. Ook volgend jaar en in 2019 wordt de behandeling uitgevoerd. Momenteel wordt gewaarschuwd voor huidirritatie en zwemmersjeuk bij de Reeuwijkse Plassen en de Zegerplas. Waarschuwingen voor blauwalg gelden naast de Klinkenbergerplas momenteel voor het Oostvoornse Meer

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner,
elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER.

28-04-2017. Blauwalg Klinkenbergerplas Oestgeest

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht