Jeugdduiker vindt prothese van surfer terug

Dit bericht is geplaatst op 15 mei 2020
Jeugdduiker vindt prothese van surfer terug

De dankbare veteraan wil met de jonge Sebastiaan duiken.

De Amerikaan, Carter Hess, verloor vorige week zijn beenprothese tijdens het surfen voor de kust van Florida. Deze week kreeg hij het dure hulpstuk terug. De prothese kost maar liefst 2700,00 euro. Een jeugdige sportduiker, de dertienjarige Sebastiaan Morris, vond het en leverde het bij de surfer af. 

Titanen kunstbeen

Carter Hess trapte in 2012 op een bermbom tijdens een oorlogsmissie in Afghanistan. Na revalidatie kreeg de oorlogsveteraan een gepersonaliseerd titanen kunstbeen, waardoor hij nog altijd zijn geliefde surfhobby kon uitoefenen. Sindsdien reist hij de wereld af, op zoek naar the perfect wave. Voor de kust van St. Andrews State Park ging het mis. Carter kwam terecht in een golf waarbij zijn kunstbeen loskwam en in zee verdween. Het been zou er nu nog liggen als de oplettende Sebastian niet op deze locatie was gaan duiken. Hij deed zijn vondst samen met zijn vader vlakbij een golfbreker. Het lag half begraven op de zeebodem. Zijn vader legde contact met de plaatselijke krant, The Panama City News Herald, en met succes. Via sociale media kwamen de veteraan en de tiener met elkaar in contact.

Dankbare oorlogsveteraan

Carter is vol lof over de jonge Sebastian die veel van zijn vrije tijd doorbrengt met sportduiken. Carter laat zijn dankbaarheid als volgt blijken op zijn Facebookpagina: "I’m so thankful for Sebastian and the huge effort he and his family put in to returning my surf leg to me this week. Such an outstanding young man." Of Carter ook duikt, is onbekend. Op zijn Facebookpagina zijn geen foto's van sportduikactiviteiten te vinden. Mocht hij niet duiken, dan gaat hij dat binnenkort in ieder geval wel doen. De twee hebben namelijk een afspraak gemaakt. Als zijn vader het toelaat, gaan de twee binnenkort samen duiken. We zijn benieuwd hoe Carter zijn duik zal beleven en of we daar iets van terug gaan zien op zijn Facebookpagina. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht