Duikersgids 13. De duikstekken van 2017
Dit bericht is geplaatst op 16 december 201621-12-2016. Duikersgids nummer 13 is bijna klaar. Hij valt in de eerste week van februari in je brievenbus, vlak voor de Duikvaker beurs. Wat zijn de interessante ontwikkelingen bij de toplocaties en welke nieuwe stekken hebben we ontdekt? Kortom, waar ga jij in 2017 duiken? Abonneer je nu en laat je verrassen! De facturatie heeft overigens reeds plaats gevonden, als het goed is heb je de gids dus al betaald. Foto cover: Filip Staes, model: Marlène Albrecht-Terpstra
Duiken in 2017
De Duikersgids ging dit jaar op zoek naar duikstekken in regio’s waar van oudsher weinig duiklocaties zijn. En… het is ons gelukt! We vonden een veelbelovende duikstek in Drenthe en twee nieuwe duikplaatsen in de Flevopolder. De stek in Drenthe ligt op terrein van Rijkswaterstaat. Je moet je eerst aanmelden voordat je hier kan duiken, maar uiteindelijk moet dit een reguliere duikplaats worden. En wat kun je van de stekken in de Flevopolder verwachten? Je leest alle ins en outs in Duikersgids 17.
Duiken in recreatieplassen
Behalve in Drenthe en de Flevopolder ontdekten we nieuwe duikstekken in onder meer Gelderland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Sommige van deze stekken zijn alleen nog lokaal bekend, in andere is vrijwel nooit gedoken. Er valt dus nog heel wat te ontdekken. Bedenk dat enkele duikstekken in recreatieplassen liggen die pas zijn vrijgegeven. De natuur moet zich dus nog een beetje ontwikkelen. Heel anders is dat bij de duikstekken die we ontdekten in Noord-Brabant. Daar barst het van het leven, veel vis dus en veel plantengroei!
Duiken in het Gooimeer
We nemen je dit jaar ook mee naar een duikstek in het Gooimeer. Het Gooimeer wordt de laatste jaren verkend als duikgebied. Het meer is dichtbegroei, op veel plaatsen ondiep en druk bevaren. Wij vonden een veilige duiklocatie met goed zicht en veel leven. Maar, volg voor je veiligheid goed onze stekbeschrijving! Dat geldt ook voor twee kantduiklocaties die we vonden in de Noordzee. Veilig kantduiken in de Noordzee kan alleen onder specifieke omstandigheden. Een kalme zee en rustige weersomstandigheden zijn cruciaal, maar ook de windrichting kan een belangrijke rol spelen. Als je op het juiste moment gaat, beleef je een fantastische duik.
Nieuw duikwrak ontdekt
Er is dit jaar ook een nieuw duikwrak ontdekt. Slechts een enkeling heeft hier gedoken. Het wrak ligt op 7 meter diepte, omgeven door industrieel materiaal zoals werkbanken, lieren en boeien. Je kunt het vanaf de kant zien liggen. Grote snoekbaarzen en palingen bewonen het schip. Verder in dit nummer aandacht voor indoor duiken, met het totaal vernieuwde DiveWorld Enschede, de nieuwe ontwikkelingen bij De Beldert en het onlangs geopende TODI. Bekijk ook het vrij onbekende Strijenhaven in Zeeland en onze twee nieuwe ontdekkingen in Duitsland. Abonneer je nu!
Dank aan alle medewerkers
Tientallen duikers hebben inspanningen verricht om de nieuwe Duikersgids tot stand te brengen. Vele duikteams en buddyparen zijn overal in Nederland, Duitsland en Belgie te water gegaan. Soms zijn zelfs aanpassingen verricht aan toegangspaden en instapplaatsen. Allen hartelijk bedankt namens duikend Nederland. Alle nieuwe ontdekt stekken vervangen de nieuwe ontdekkingen van 2016 zoals het Esmeer, 't Schaartven en Pol Parking. Je vindt ze in onze app en on onze website. De toplocaties, zoals Eiland 4 en de Zeelandbrug blijven staan met upates.
Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER
Reageer op dit bericht