Duikers zijn lyrisch over de Slikken van Flakkee. Zo mooi is het!

Dit bericht is geplaatst op 17 augustus 2021
Duikers zijn lyrisch over de Slikken van Flakkee. Zo mooi is het!

Niet diep, wel rustig gelegen en wonderschoon.

De Slikken van Flakkee stonden in Duikersgids 16 als veelbelovende nieuwe ontdekking van Rob van Twist. De hoog gespannen verwachtingen zijn uitgekomen. Duikers zijn lyrisch over de Slikken van Flakkee. Irma en Leon Roodsant gingen op 30 juli 2021 met een camera op pad en maakten deze prachtige beelden. Video: Leon Roodsant. Bekijk video:

Duiken Slikken van Flakkee

Diep zijn de Slikken van Flakkee niet, wel rustig gelegen, ongerept en wonderschoon. De beelden laten een stukje Grevelingen zien waar het leven nog volop floreert. De kleurenpracht en biodiversiteit zijn enorm. Op elke vierkante meter lijkt wel een krab of een kreeft te zitten. Verder verschijnen zakpijpen, spookkreeftjes, zeedonderpadden, groene wierslakken, sponzen en scholen kleine vissen in beeld. Helaas is de toegang tot de Slikken van Flakkee, na het verschijnen van Duikersgids 16, lang afgesloten geweest. Daardoor is hier nog relatief weinig gedoken en dat is jammer. Wellicht vind je de stek terug in Duikersgids 18 als tip voor het komende duikseizoen.

Duikers van elk niveau

Natuurlijk kun je ook dit seizoen nog van de Slikken genieten. Het is een stek voor duikers van elk niveau. Je moet wel goed kunnen uittrimmen omdat het water niet dieper is dan 4 meter. Veder komt iedereen hier tot zijn trekken. Onderwaterfotografen vinden in de Slikken een stek met veel licht en kleur waar je prachtige macro-opnamen kunt maken. Daarnaast is de stek geschikt voor mindervaliden omdat je dicht aan het water kunt parkeren en vrij eenvoudig te water kunt. Maar, er valt nog veel meer over deze stek te melden. Lees alles over de Slikken van Flakkee met je Duikersgids abonnee code. Heb je nog geen code? Abonneer je nu snel.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht