Toegang Veenmeer wordt in grote mate beperkt voor duikers

Dit bericht is geplaatst op 16 december 2020
Toegang Veenmeer wordt in grote mate beperkt voor duikers

2 tijdblokken per dag. 10 duikers per tijdblok.

De toegang tot 't Veenmeer is aangepast voor duikers. Duikesr hebben in beperktere mate toegang tot de duikplaats dan voorheen. Vanaf 1 januari 2021 zullen de regels opnieuw worden aangepast. Tot dan geldt dat er per dag niet meer dan 20 duikers worden toegelaten in twee tijdblokken, met uitzondering van campinggasten. Duikersgids Support: Mark van de Meulengraaf.

Duiken in 't Veenmeer

Wat is de huidige situatie? Je dient je voor een duik telefonisch aan te melden bij de receptie van de camping als je in 't Veenmeer wil duiken. Er zijn twee tijdblokken per dag beschikbaar: Van 09:00 tot 11:30 uur en van 13:00 tot 17:00 uur. Per tijdblok worden tien duikers toegelaten. Je betaalt 5,00 euro per blok per persoon. Abonnementen worden niet meer verstrekt en tussen 12:00 en 13: 00 uur is de poort gesloten voor niet camping-gasten. Het reserveren van een tijdblok kan ook bij duikcentrum New Atlantis. Stuur een mail om te reserveren. Campinggasten kunnen zonder bovengenoemde restricties van de duikstek gebruik blijven maken. 

Vullen in 't Veenmeer

Het vullen van je duikcilinders is gewoon mogelijk. Je kunt tijdens openingsuren van de camping bij het vulstation van duikcentrum New Atlantis terecht om te vullen. Meld je hiervoor bij de campingbalie. Zorg wel dat je een muntje van 50 cent bij je hebt, een wisselautomaat is niet aanwezig. De nieuwe ontwikkelingen zijn vooral een strop voor duikverenigingen die voor hun opleidingsduiken op 't Veenmeer zijn aangewezen. Daarnaast beschouwen veel plaatselijke duikers dit als het verlies van hun favoriete duiklocatie. Alternatieven voor 't Veenmeer zijn onder meer: Ruinerwold of het in Duitsland gelegen, Speicherbecken.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht