"Wij duiken met zeehonden en dolfijnen in de Noordzee"

Dit bericht is geplaatst op 29 maart 2016
"Wij duiken met zeehonden en dolfijnen in de Noordzee"

29-03-2016. Melvin Redeker en Fiona van Doorn zijn natuurliefhebbers met een bijzondere passie voor de Noordzee. Bekende duikstekken zoals Nieuwe Kerkweg den Osse en de Groene Heuvels kennen ze nauwelijks. Hun 'duikstekken' liggen op open zee of langs de wilde Schotse kust, waar ze ontmoetingen hebben met dolfijnen, bruinvissen, zeehonden en soms zelfs orca's.

Bij duiken in de Noordzee denk je al snel aan wrakken. Melvin Redeker en Fiona van Doorn kennen ook een 'andere Noordzee'. "Wij worden geïnspireerd door de ongerepte natuur," aldus Melvin. "De Noordzee wordt vaak als een grijze watermassa gezien, zonder leven. Met onze beelden willen we laten zien hoe fantastich mooi onze zee is en anderen inspireren om duurzaam met onze aarde om te gaan."

Oktober is orcamaand in de Noordzee

Melvin en Fiona ondernemen jaarlijks meerdere expedities om de schoonheid van de Noordzee vast te leggen. Daarbij maken ze gebruik van de kennis van lokale vissers. Zo proberen ze elk jaar in oktober de orca's te volgen die achter de vissersboten aanzwemmen. Dit levert unieke beelden van de Noordzee op! Melvin: "We hebben een paar keer een school van twaalf orca's van dichtbij waargenomen. Dat was een geweldige ervaring!" 

Verdiep je in de Noordzee

Melvin Redeker is avonturier, fotograaf en bergbeklimmer. Hij stond op de toppen van de Himalaya en verdient nu zijn geld als motivational speaker. Zijn passie voor de Noordzee deelt hij met journalist Fiona van Doorn. Ben je benieuwd naar hun ervaringen? En zou je je ook wat meer in de Noordzee willen verdiepen? Volg hun avonturen op de website van hun stichting 'In de Noordzee'

Elk jaar duiken grote scholen orca's op in de Noordzee

Duiken in de Noordzee met bruinvissen

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht