Duik hier als je duikvakantie niet doorgaat!

Dit bericht is geplaatst op 9 juli 2021
Duik hier als je duikvakantie niet doorgaat!

Maak een avontuurlijke duik in eigen land.

Code rood dreigt! Gaat jouw duikvakantie wel door? Sommige duikers hebben al anderhalf jaar niet gedoken. Het kan ook anders. Ga op duikvakantie in eigen land. Duik je al in Nederland? Laat je vaste stek een keer links liggen en ga op avontuur. Duikersgids 17 helpt je op weg. Abonneer je nu.

Duiken in Nederland 

Er zijn welllicht goede redenen waarom je alleen in het buitenland duikt. Is het de beleving? Er zijn in Nederland en Belgie prachtig gelegen duikstekken zoals Gasselterveld met zijn witte zandoevers en groene bosgebieden. Is het het zicht? De Boschmolenplas en de Vinkeveense plassen stellen bijna nooit teleur. Maar zo zijn er nog veel meer. Download de gratis Duikersgids app en volg de actuele logberichten. Zichtwaarden tot 20 meter komen ook in Nederland en België voor. Mis je de kleurrijke vissen? Maak dan een indoorduik in TODI waar je duikt tussen duizenden tropische zoetwatervissen. Is het wellicht de watertemperatuur die je tegenhoudt? In de meeste duikstekken in de Oosterschelde bedraagt de watertemperatuur op dit moment tussen de 18 en 21 graden en dat zal de komennde weken alleen maar toenemen. In de zoetwaterstekken varieert de temperatuur tussen de 13 en 19 graden, afhankelijk van de diepte.

Duiken met zeepaardjes 

Tot slot kan de biodiversiteit je tegenvallen. Ook daar vergis je je in. Er komen hier sepia's, zeepaardjes, snotolfen, meervallen en steuren voor. Roggen zijn er ook. De laatste weken worden ze opvallend veel in de Oosterschelde gezien. Zoek in Duikersgids Logberichten waar ze voorkomen en ga op zoek. Ook wrakken, diepe duikstekken en duikgroeven zijn in Nederland en België te vinden. Laat je niet tegenhouden. Je zou je duikskills weleens kunnen verliezen. De Duikersgids en het Duikersgids platfom wijzen je de weg. Veel duikplezier! . 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht