Betaal jij wel voor je duiken in Ruinerwold?

Dit bericht is geplaatst op 8 januari 2020
Betaal jij wel voor je duiken in Ruinerwold?

De plas wordt gehuurd en onderhouden ten behoeve van duikers.

Duik jij in Ruinerwold? De plas wordt door de NNDF (Noord Nederlandse Duik Federatie) gehuurd van de Stichting Engelgaarde. Ook besteed de federatie onderhoudskosten om de duikplas in optimale conditie te houden. Daarom mogen alleen duikers, die lid zijn van een bij de NNDF aangesloten duikvereniging, in Ruinerwold duiken. Duikersgids Support Team: NNDF. Video: Wim-Frank Kolk. 

Duiken in Ruinerwold

De kosten om in Ruinerwold te mogen duiken zijn heel redelijk. Een vergunning voor een heel jaar kost slechts acht euro en is digitaal te bestellen via de website van de NNDF. Eerder meldde Duikersgids dat de controle van deze vergunningen met ingang van 2020 door een BOA (Buitengewoon opsporingsambtenaar) geïntensiveerd zal worden. De BOA's worden ingeschakeld dor de Stichting Engelgaarde en beschikken over een lijst met de aangesloten duikverenigingen en controleren op vergunningen. Overleg dus met je buddies of met je duikvereniging om niet onaangenaam verrast te worden.

Onderhoud duikplas Ruinerwold

Wat gebeurt precies met de binnenkomende gelden? "Wij gebruiken het geld in eerste instantie om de plas te huren," aldus André Bandell, voorzitter NNDF. Daarnaast zorgen we voor allerlei verbeteringen zoals het afzinken van objecten, het aanleggen en repareren van beschoeiingen en het onderhouden van de duiksteiger en trappen. Verder doen we onderzoek naar de flora en fauna en proberen we deze waar nodig te herstellen. Momenteel loopt een proef om de waterplanten, die nagenoeg verdwenen zijn, te herintroduceren. Genoeg te doen dus. Jouw medewerking wordt op prijs gesteld."

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht