Hilariteit bij politie-agenten na rolstolduik Tijningenplas

Dit bericht is geplaatst op 3 december 2020
Hilariteit bij politie-agenten na rolstolduik Tijningenplas

Verwarring compleet en volop hilariteit achteraf.

Rolstoelduiker, Anneke van der Werff, wil in mei 2019 een rustige duik maken in de Tijningenplas. Het loopt anders. Verontruste buurtbewoners vrezen het ergste bij de aanblik van een verlaten rolstoel aan het water en bellen de politie. Bij aankomst horen de agenten van kantwacht, Mieke, dat de betreffende persoon in het water ligt. Verwarring compleet en volop hilariteit achteraf. Anneke post haar ervaring vandaag op Wereld Gehandicapten Dag. 

Duiken met een handicap

De verwarring was niet verwonderlijk. In een maatschappij, die nog zo weinig op mindervaliden is ingesteld, denk je bij het zien van een verlaten rolstoel aan het water niet aan sportduiken. Kantwacht, Mieke, realiseert zich dat als geen ander als ze de twee agenten benadert. Ze was even weggelopen toen Anneke en haar buddy te water gingen en trof bij terugkomst de twee agenten aan in gesprek met een paar buurtbewoners. Even verderop staat de rolstoel er verlaten bij, met een grauwe Tijningenplas op de achtergrond. Het is een kille ochtend en de mistflarden die langzaam over de plas trekken doen weinig goeds vermoeden. De agenten zetten het gesprek met de buurtbewoners voort en proberen zich een beeld te vormen van de situatie. 

Geen drama maar duik

"Ik denk dat ik weet wat u zoekt," zegt Mieke als ze dichterbij komt. "Oh ja, vraagt een van de agenten lichtelijk geagiteerd. "Ja," zegt Mieke, "de eigenaar van deze rolstoel. "Ja," zegt de agent, "we werden via 112 gebeld door deze dames, waarna we het telefoonnummer hebben gebeld dat op de roelstoel staat. Er is ook opgenomen maar de betrokkene wist niets van deze situatie. "Ik wel," zegt Mieke, "de eigenaar van de rolstoel ligt in het water." Beide agenten kijken haar stomverbaad aan terwijl ze vol ongeloof haar laatste woorden herhalen. "Ja, zegt Mieke, "ze is aan het duiken." Even is het stil. Dan schiet iedereeen in de lach. De agenten nemen afscheid en vervolgen hun dienst.

Duikstekken mindervaliden

Anneke zal het verhaal niet snel vergeten. "Heel attent van de buurtbewoners, maar dit mag nooit meer gebeuren. Ik maak nu een vlag die moet aangeven dat er sprake is van een duik en niet van een drama als ik in het water lig." Anneke van der Werff duikt al meer tien jaar en heeft meer dan 1100 duiken op haar naam staan. In de duikwereld staat ze bekend als 'Duikmuisje'. Er zijn in Nederland en België verschillende duiklocaties die geschikt zijn voor mindervaliden. Je vindt ze op het Duikersgids platform en ook in de nieuwe uitgave van ons boek dat in februari 2021 uitkomt. Abonneer je nu!

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht