Fenomenaal goed zicht in de Beldert

Dit bericht is geplaatst op 11 mei 2020
Fenomenaal goed zicht in de Beldert

Ze kregen even een flashback van Egypte.

De lockdown heeft duikplaats De Beldert goed gedaan. Althans, dat is de conclusie van Aart Hasselaar na zijn duik op 10 mei 2020. Aart maakte die dag, met zijn buddy Gerrit Boskaljon, een schitterende duik in de Beldert. Heb jij ooit met 15 meter zicht in deze duikplaats gedoken? Duikersgids Support Team: Aart Hasselaar. Video: Aart Hasselaar.

Duiken met 15 meter zicht 

"Het is algemeen bekend dat het zicht in het voorjaar goed is in De Beldert," schrijft Aart op zijn Facebookpagina, "maar nu is het echt geweldig!" Ook de enthousiaste reactie van Gerrit Boskaljon, die het onderwaterleven hier nog nooit zo helder zag rondzwemmen, spreekt boekdelen. Even kregen ze een flashback van hun laatste duik in Egypte. Dat is begrijpelijk, want wanneer zie je in Nederland grote delen van het duikgebied voor je liggen en kun je meer dan tien meter ver kijken? Ook op 19 mei 2019 dook Aart met optimaal zicht in De Beldert en wist hij prachtige beelden vast te leggen.

Beleef het in De Beldert

Wil je dit ook beleven? Deze tijd van het jaar is daar uitstekend voor geschikt. Marjon en Ruud logden een dag eerder, op 9 mei 2020, 6 meter zicht. Houdt de logberichten op Duikersgids in de gaten en grijp je kans op zo'n geweldige duikbelevenis in De Beldert, dat als een van de eerste gesloten duikplaatsen in Nederland weer openging. Er gelden specifieke voorlopig strikte Corona-maatregelen. Stel je op de hoogte van alle regels en richtlijnen voordat je gaat duiken zodat je niet voor een teleurstelling komt te staan. Zo dien je je vooraf aan te melden en zijn voorlopig alleen Advanced gebrevetteerde duikers welkom. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht