Onderwaterparcours Milligerplas klaar

Dit bericht is geplaatst op 8 juli 2019
Onderwaterparcours Milligerplas klaar

Succesvol project van de Tuimelaar Zwolle, Duikvereniging Octopus en de NOB.

Dit weekend is de laatste hand gelegd aan het onderwaterparcours in de Milligerplas. Allerlei objecten, waaronder twee containers, een autowrak en een bootwrak, vormen onderdeel van het parcours. De objecten zijn gemarkeerd en met een lijn aan elkaar verboden. Het project is uitgevoerd door duikcentrum De Tuimelaar Zwolle en duikvereniging Octopus, in samenwerking met de NOB.

Duiken in de Milligerplas  

Wat kun je allemaal verwachten in de Milligerplas? Er ligt nu een auto op 7 meter, een bootje op 9 meter, een klimrek op 4 meter, een silo op 10 meter en een container cq platform op 8 meter. Verder ligt er nog een container op 20 meter. De containers en de silo zijn voorzien van grote gaten zodat je er veilig doorheen kunt zwemmen. De werkzaamheden zijn nog niet helemaal afgerond, de container op 20 meter diepte is nog niet met een lijn aan de andere objecten verbonden. Een nieuwe duikstekbeschrijving met een nieuw kaartje vind je begin volgend jaar in de nieuwe Duikersgids. 

Afspraken Milligerplas 

De verbeteringen in de Milligerplas zijn uitgevoerd ter compensatie van de aanleg van een waterskybaan in de Wythmenerplas, enkele jaren geleden. Hierover zijn afspraken gemaakt tussen plaatselijke duikorganisaties en de gemeente Zwolle. De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) was actief bij de ontwikkelingen betrokken en speelde bij deze besprekingen een belangrijke rol. In de Milligerplas was enkele jaren geleden nog een zandwinbedrijf actief, wat het duiken niet ten goede kwam. Het zicht is de laatste jaren steeds beter geworden. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht