Silo en andere objecten voor Milligerplas

Dit bericht is geplaatst op 2 oktober 2018
Silo en andere objecten voor Milligerplas

Kraanwagen en dieplader staan klaar om na ja-woord gemeente in actie te komen

Er zijn vergevorderde plannen om op 16 oktober 2018 in de Milligerplas in Zwolle een silo, een autowrak en drie duikplatforms af te zinken. De objecten zijn voorbereid en schoongemaakt en staan klaar om vervoerd te worden," meldt Vincent Ossewold van Duikcentrum De Tuimelaar Zwolle. Toch houdt hij een slag om de arm. "Officieel moet de gemeente nog instammen met de datum van afzinken, maar het spul staat klaar."

Duiken Milligerplas

Na de herindeling van de Wythmenerplas, waarbij duikers minder ruimte kregen, is afgesproken om de Milligerplas meer geschikt te maken voor het sportduiken. Het is de bedoeling om nog dit jaar een silo, een autowrak en drie duikplatforms af te zinken, elk platform op een andere diepte. Daarnaast voorziet de gemeente in een steiger en de NOB in een duikkaart aan de waterkant. De NOB heeft ook oeverkaarten in ontwikkeling voor Eiland 4 en de Wythmenerplas. Alle kaarten worden aangeleverd door de Duikersgids. Eerder leverden we met tussenkomst van de NOB een duikkaart aan voor Zuidbout in Zeeland. 

Toekomst duiken Milligerplas

In de Milligerplas wordt sinds enige tijd geen zand meer afgezogen, waardoor het zicht in de plas zich langzaam kan herstellen. Het laatste logbericht met zichtmelding is van Martyn. De plas moet in de toekomst een fun- en opleidingsplas worden voor duikers en duikverenigingen in de omgeving. Er zijn plannen om in een later stadium mogelijk ook een bus of een cockpit in de plas af te zinken. De ontwikkelingen rondom de Milligerplas zijn tot stand gekomen dankzij inspanningen van onder meer Duikcentrum De Tuimelaar Zwolle, Duikvereniging Octopus en de NOB. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht