Afzinken motorkap Cessna F152 als monument in Haarlemmermeerse bos

Dit bericht is geplaatst op 11 maart 2019
Afzinken motorkap Cessna F152 als monument in Haarlemmermeerse bos

Eerbetoon ter nagedachtenis aan de crash door Project Baseline Haarlemmermeer

Op 17 juni 1989 stortte een Cessna F152 in de Haarlemmermeerse bosplas. Het toestel was opgestegen om luchtfoto's te maken van het Concour Hippique, dat op dat moment gaande was. Fotograaf, Habby Wilts, kwam om het leven. De piloot overleefde de crash. Duikers van Project Baseline Haarlemmermeer doken de motorkap van het toestel op en zonken het op 10 maart 2019 weer af, ter nagedachtenis aan de crash. Video: Project Baseline Haarlemmermeer. Bekijk video: 

Duiken Haarlemmermeerse bosplas

De duikers van Project Baseline vonden de motorkap op 30 mei 2018 en brachten het naar de oppervlakte. Het object had toen 29 jaar lang op de bodem gelegen. In overleg met de familie van de fotograaf is het nu weer afgezonken en ingewijd als monument ten nagedachtenis van de crash. Er komt ook een gedenksteen bij. Een mooi project en een prachtig eerbetoon ook aan de fotograaf, wiens familie de gelegenheid krijgt om het monument te bezoeken met de duikboot van NordicSub.

Afzinken van de motorkap

"Tja en na ongeveer tien maanden gaat de kap weer terug het water in," melden de duikers van Project Baseline op hun website. "Niet op dezelfde plek waar we het vonden, maar ergens anders waar het niet kan omvallen of wegzakken." Het monument ligt ver buiten het duikgebied en dient als stille getuige. De locatie wordt daarom niet openbaar gemaakt. De duik is uitgevoerd door Robin Hoole, Bart van der Vlugt en Dick Heijboer.

     

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht