Acht nieuwe duikwrakken op Malta

Dit bericht is geplaatst op 26 februari 2019
Acht nieuwe duikwrakken op Malta

Goed nieuws voor technisch duikers die duiken op Malta

Malta krijgt er acht nieuwe, diep gelegen, duikwrakken bij. Drie van de wrakken zijn vliegtuigen, een Junkers 88 bommenwerper en een Fairey Swordfisch torpedobommenwerper. De Junker ligt op 60 meter diepte in de omgeving van Bahar ic-Caghaq de Fairey op 55 meter. Daarnaast ligt er nog een niet nader geïdentificeerd vliegtuig op 90 meter diepte. Maar, er is meer.

Duiken op Malta

Drie van de acht nieuwe wrakken zijn oorlogsschepen van de Royal Navy. De HMS Russell, de HMS Nasturtium en de HMT Trusty Starp. De Russel liep op 27 april 1916 op een mijn en zonk met 125 man aan boord, allen kwamen bij de ramp om het leven. De Russel ligt op 114 meter, er werd in 2003 voor het eerst op dit wrak gedoken. De HMS Nasturtium ligt op 67 meter en zonk op 28 april nadat het op een mijn was gelopen. De HMT Trusty Star zonk op 10 juni 1942, ook omdat het schip op een mijn liep. De HMT Trusty ligt op 85 meter diepte. 

Wrakduiken op Malta

De overige twee wrakken betreffen de Poolse torpedojager ORP Kujawiak op 90 meter diepte en de SS Luciston op 105 meter diepte. Binnenkort stellen de Maltese autoriteiten naar verwacht wordt nog vier wrakken open voor technisch duikers. Je kunt alleen via de duikcentra op Malta op deze wrakken duiken en niet op eigen gelegenheid. Verder zijn nog drie wrakken uit de Tweede Wereld Oorlog ontdekt, een schip en twee vliegtuigen. Het is nog onduidelijk of deze nieuwe wrakken opengesteld worden voor duikers.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht