Vissen uit de lucht tijdens zwaarste storm in Malta sinds jaren

Dit bericht is geplaatst op 24 februari 2019
Vissen uit de lucht tijdens zwaarste storm in Malta sinds jaren

De wind zweept het water meters het land op.

Malta is dit weekend getroffen door een zware storm. Bewoners praten over de zwaarste storm sinds jaren. De soms uitzonderlijk zware windstoten leidden hier en daar tot bizarre taferelen. Bij de stad Xemxija zweepte de wind het water meters het land op, waarbij zelfs vissen uit visfarm werden geschept en op straat belandden. Bekijk video: 

Zware noordoosterstorm Malta

Op de video zie je hoe de vissen op straat spartelen. Bewoners rapen de vissen op om ze in zakken te verzamelen. Het is een bizar tafereel. De zware Noordooster doet denken aan de storm die Malta in 2016 trof. Toch gaat het er dit keer nog heftiger aan toe. Er zijn windstoten gemeten tot windkracht 11. Kades, schepen en voertuigen raken beschadigd en ook strandtenten moeten het ontgelden. 

Duikstekken Malta

Het is onzeker wat de storm gaat betekenen voor de duikstekken op Malta. Er zijn nog geen berichten over schade bekend. In 2016 werd het duikwrak, Tug 2, circa dertig meter opgeschoven. Het is de vraag waar het schip nu ligt na deze nog zwaardere storm. Ook de HMS Maori raakte in 2016 beschadigd. Tijdens de storm werd zelfs een Toyota van de weg gesleurd en naast het wrak gedumpt.

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht