Aanleg 6 ecoriffen in de Oosterschelde

Dit bericht is geplaatst op 7 mei 2018
Aanleg 6 ecoriffen in de Oosterschelde

Er worden vanaf 2020 zes ecoriffen aangelegd in de Oosterschelde. Deze riffen worden, net zoals bij de Zeelandbrug is gebeurd, op de dijkversterkingen geplaatst bij de duikplekken Wemeldinge, Kattendijke, Goesse Sas, Burghsluis, Schelphoek en Levensstrijd. De NOB zet zich al jaren in voor een natuurvriendelijke uitvoering van de vooroeverversterkingen in de Oosterschelde en is tevreden met dit resultaat

Duiken in de Oosterschelde

De dijkversterkingen bij Wemeldinge, Kattendijke en Goese Sas vinden plaats l in 2020 en 2021 plaatsvinden. Bij Burghsluis, Schelphoek en Levensstrijd worden de ecoriffen aangelegd om de reeds uitgevoerde herstelwerkzaamheden. De ecoriffen, ook wel ecotoplaag genoemd, zorgen nadat er aan de dijk is gewerkt, voor een beter en sneller herstel van de onderwaternatuur. Vissen, planten en kreeften kunnen tussen de riffen leven en schuilen en tussen de stenen ontstaan gebieden met zand die weer voor ander leven interessant is.

Niet duiken tijdens werkzaamheden

De bestortingen worden met schepen uitgevoerd en het is gevaarlijk om dan te duiken. Hoe lang het werk precies duurt, is nog niet bekend. In de planning wordt rekening gehouden met een periode van twee tot vijftien weken per locatie. Rijkswaterstaat heeft bij de Provincie Zeeland een vergunning aangevraagd voor het werk bij Wemeldinge, Kattendijke en Goese Sas aangevraagd. Voor het werk bij Burgshluis, Schelphoek en Levensstrijd moet nog een vergunning worden aangevraagd.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht