Wereldprimeur! De eerste gekweekte roggen liggen erin!

Dit bericht is geplaatst op 14 oktober 2017
Wereldprimeur! De eerste gekweekte roggen liggen erin!

Vanmiddag zijn de eerste gekweekte roggen uitgezet in de Oosterschelde, bij Yerseke. Onder toeziend oog van cameraploegen en fotografen uit het hele land zetten Kirsten Schuijt, directeur van het Wereld Natuur Fonds en Joop Bongers van Sportvisserij Nederland de eerste gekweekte rog uit in het water. Een wereldprimeur! Foto's: Peter Verhoog. 

Wereldprimeur

Nooit eerder zijn waar ook ter wereld gekweekte roggen uitgezet. Het is de bedoeling om uiteindelijk ruim 300 gekweekte roggen uit te zetten in de Oosterschelde. Als de proef slaagt en de roggen gaan jagen en groeien, zullen andere meer bedreigde soorten volgen. De roggen worden uitgezet in de hoop dat ze daarna uitzwemmen naar de Noordzee. Het project 'Roggen en haaien terug in de Noordzee' is een initiatief het Wereld Natuur Fonds, Stichting Noordzee, Sportvisserij Nederland, Blue Linked en de Dutch Shark Society.

Roggen spotten tijdens je duik 

Duik jij weleens in de Oosterschelde in duikstekken zoals Kattendijke, Zuidbout, Katshoek of Katshaven of waar dan ook? Dan zou je een van de uitgezette roggen kunnen spotten. Je herkent ze aan de tags die op het lichaam zijn aangebracht. Om de roggen te kunnen monitoren en wegen kunnen vissers hun vangsten doorgeven op de website van Sportvisserij Nederland.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht