Kijkje in kweekcentrum roggen voor de Oosterschelde

Dit bericht is geplaatst op 6 mei 2017
Kijkje in kweekcentrum roggen voor de Oosterschelde

06-05-2017. De bekende jonge vloger Niek Roozen is langs geweest bij het Utrechtse onderzoekscentrum, Blue Linked, waar roggen en haaien gekweekt worden om uitgezet te worden in de Noordzee. Het project start in september 2017 met een proef in de Oosterschelde. Bekijk Nieks vlog. Zo worden de roggen en haaien gekweekt die we straks spotten in de Oosterschelde. 

Roggen en haaien voor de Oosterschelde

In eerste instantie worden alleen roggen uitgezet, daarna de haaien. De dieren gaan van het kweekcentrum in Utrecht eerst naar verschillende oesterputten in Yerseke en dan naar de Oosterschelde. Niek Roozen krijgt een rondleiding langs de kweekbakken en mag de jonge roggen en haaien van dichtbij bekijken. Zo krijgen ook wij een kijkje achter de schermen. Gaan we ze onderwater terug zien? Je kan de waarnemingen zoeken in onze logberichten.

Bewustwording jeugd

Bij het project zijn onder meer het WNF, Sportvisserij Nederland, Stichting Noordzee en de Dutch Shark Society betrokken. De blog van Niek Roozen maakt de jeugd bewust van de slinkende haaien- en roggenpopulaties in de Noordzee. Niek is naast vloger ook acteur. In 2014 speelde hij in de jeugdserie Brugklas. Daarnaast vertolkte hij een van de hoofdrollen in de film 'De bende van Urk', die in juni 2014 in première ging.

04-052017. Proef roggen en haaien Oosterschelde start in september

Nieuw ontdekte duikplaatsen, honderden duikkaarten, ​3D duikwrakken,
Getijdenplanner en veel meer: 
ABONNEER JE HIER

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht