Zo fraai is Sloterplas Ganzeneiland. En ken je Sloterplas Ruimzicht al?

Dit bericht is geplaatst op 10 maart 2022
Zo fraai is Sloterplas Ganzeneiland. En ken je Sloterplas Ruimzicht al?

Vaak goed zicht en veel leven.

Sloterplas Oostoever ken je wellicht. Maar, heb je Sloterplas Ganzeneiland weleens geprobeerd? Meestal goed zicht, mooi leven en prachtige veenformaties. Video: Jelmer de Vries. Bekijk video: Er is nu een derde stek in de Sloterplas. Nieuw ontdekt door Peter Weeland voor Duikersgids 18. Abonneer je nu.

Duiken Sloterplas Ganzeneiland

Kijk de logberichten op Duikersgids er even op na. Je hebt bij Sloterplas Ganzeneiland vrijwel altijd goed zicht. In de laatste 10 logberichten wordt gemiddeld 5 meter zicht gelogd. Wat wordt er over leven gelogd? Duikers hebben het over snoeken, wolhandkrabben, palingen, grondels en baarzen. Prachtig zijn ook de veenformaties die in de logberichten genoemd worden. Jelmer focust tijdens zijn duik op 13 februari met name hierop. Je ziet hem met uitstekend zicht over de bodem duiken totdat hij de eerste wand bereikt en de blokken oplichten in het schijnsel van zijn duiklamp. Ze zitten vol kraters, gaten en gangen die gegraven zijn door kreeftjes. Veel leven komt hij niet tegen in deze tijd van het jaar op een paar grondels na. De prachtige wanden leveren alsnog een mooie duik op.

Nieuw Sloterplas Ruimzicht

Dit jaar is in de Sloterplas nog een derde duiklocatie ontdekt. De stek heet Sloterplas Ruimzicht, ook wel Sloterplas Torenwijk genoemd. Ook hier kom je veenwanden, wolhandkrabben en grondels tegen al moeten er in Sloterplas Torenwijk ook grote snoeken, palingen en karpers leven. Wil je in de Sloterplas eens wat anders beleven dan Sloterplas Oostoever of Sloterplas Ganzeneland? Maak een duikje in Ruimzicht met een van je buddies. Je kunt vlakbij parkeren en er is een trapje waarmee je te water kunt. Ervaringen zijn er nog niet bekend, er heeft nog niemand bij Sloterplas Ruimzicht gelogd. Vergeet je duik dus niet te loggen. Wil je je goed op je duik kunnen voorbereiden? Lees alle ins en outs in Duikersgids 18

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht