Wetenschappers dichter bij permanente vaccinatie tegen griep

Dit bericht is geplaatst op 25 augustus 2015
Wetenschappers dichter bij permanente vaccinatie tegen griep

25-08-2015. Griep en verkoudheid hebben jou waarschijnlijk al menig duikje gekost. Dat kan in de toekomst misschien veranderen. Er is een vaccin in de maak dat je levenslang tegen elke vorm van griep zou moeten beschermen. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat gepubliceerd is in de wetenschappelijke bladen Science en Nature Medicine.

Twee verschillende Amerikaanse onderzoeksteams zeggen dichterbij een vaccinatie te zijn voor levenslange bescherming tegen elke vorm van griep. Er zijn diverse veelbelovende studies uitgevoerd met dieren, waarbij het onderdeel van het griepvirus dat niet muteert, succesvol is aangepakt. Het onderzoek moet nog worden uitgevoerd op mensen. 
De Britse professor John Oxford, griepexpert aan University of London, is enthousiast over de onderzoeken. "Dit is een sprong voorwaarts", zegt hij tegen de BBC. "Er zijn goede resultaten geboekt bij bij muizen, fretten en apen en er is zelfs getest met het vogelgriepvirus H5N1," legt hij uit. Ook professor Sarah Gilbert van de Universiteit van Oxford spreekt van een 'zeer spannende ontwikkeling'. Het onderzoek zal nog enkele jaren in beslag nemen, vaccinatie blijft tot die tijd de beste bescherming tegen griep.  

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht