Vuil en overlast door duikers bij de Kiekuut. Hotel De Bungelaar vraagt om naleving van de regels!

Dit bericht is geplaatst op 9 november 2023
Vuil en overlast door duikers bij de Kiekuut. Hotel De Bungelaar vraagt om naleving van de regels!

"Dit is niet de bedoeling!"

Hotel De Bungelaar, bij duikplaats De Kiekuut, heeft met toenemende overlast van duikers te maken. Van zwerfvuil zoals lege blikjes en verpakkingen tot plassende duikers op de parkeerplaats. "Dit is niet de bedoeling," zeggen ze. "De Kiekuut moet een win-win zijn voor iedereen.' Duikersgids Support Team. Elk jaar updates topduikstekken en nieuw ontdekte duikplaatsen. Abonneer je nu.

Duiken De Kiekuut

Sinds juli van dit jaar kan er geparkeerd worden bij hotel De Bungelaar voor een duik bij De Kiekuut. Dat ging tot nog toe goed. De laatste tijd ondervindt hotel De Bungelaar echter steeds meer overlast van duikers. Ze melden ons het volgende: "We merken dat de houding van duikers die bij ons parkeren verandert. Aanvankelijk hield iedereen zich aan de regels maar de laatste tijd ruimen we geregeld lege blikjes en flesjes bier op, ook van merken die wij zelf niet verkopen. Ook treffen we op het parkeerterrein lege verpakkingen van voedsel aan, varierend van koekjes tot vis in blik." De Bungelaar is hier uiteraard niet blij mee. Ze verzoeken iedereen om op de toegewezen parkeerstrook te parkeren en de parkeerplaats netjes achter te laten. 

Plassen naast de auto

Daarnaast stoort het hotel zich aan de houding van sommige duikers. "Vandaag hebben we een stel Duitse duikers van ons terrein weggestuurd," vertellen ze. "Nadat ze aan hun meegebrachte tafeltjes en stoeltjes hadden gezeten, plasten ze op het terrein naast hun auto’s. Afschuwelijk. Onze gasten ergerden zich hier enorm aan." Ook wij als Duikersgids verzoeken iedereen om de regels van hotel De Bungelaar in acht te nemen. De Kiekuut wordt beheerd door de stichting Onderwater Recreatie Cuijk, die speciaal voor het afzinken van het wrak is opgericht. De stichting krijgt daarbij de volledige ondersteuning van hotel De Bungelaar. Dit heeft geresulteerd in een goede toegankelijkheid van de duikplaats en de aanleg van voorzieningen. Het spreekt vanzelf dat deze samenwerking in gevaar komt indien er op deze manier van de duikstek gebruik wordt gemaakt. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht