Terreinverbeteringen duikstek Stroombroek

Dit bericht is geplaatst op 27 oktober 2015
Terreinverbeteringen duikstek Stroombroek

Duik je weleens in de duikstek Stroombroek in Braamt? Deze week wordt daar gestart met terreinverbeteringen. Het betreft de noordzijde van het recreatiegebied, ter hoogte van de waterskibaan en het beheerderskantoor. De aannemer stelt alles in het werk om de overlast voor recreanten tot een minimum te beperken. Duikers zullen van de werkzaamheden weinig hinder ondervinden.

De werkzaamheden zijn naar verwachting rond 6 november gereed. Ze bestaan onder meer uit het dempen van het stukje water aan de achterzijde van het gebouw van de waterskibaan. Hier ontstaat vaak blauwalg wat de waterkwaliteit van de recreatieplas niet ten goede komt. Het stukje water wordt omgevormd tot een egaal terrein waardoor het bruggetje overbodig wordt en zal verdwijnen.
Vanuit de plas komt in een rechte lijn een aansluiting op de afvoersloot van Stroombroek. Dit zal de doorstroming verbeteren waardoor de vorming van blauwalg hopelijk tot het verleden gaat horen. De terreinverbeteringen passen in de lijn die terreineigenaar Leisurelands heeft voor het duurzaam in stand houden van haar recreatiegebieden.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht