Maak kennis met deze onbekende duikstekken in jouw omgeving

Dit bericht is geplaatst op 5 september 2019
Maak kennis met deze onbekende duikstekken in jouw omgeving

Kraaijenbergse plas 7, Moeke Mooren, Kasteelse Bossen en veel meer.

Er zijn veel prachtige duikstekken in Nederland die je niet kent. Sommige liggen zelfs in jouw regio. Ken je Moeke Mooren, Kraaijenbergse plas 7, Kasteelse Bossen, Gravenbol, Groote Wielen, de Geffense Plas Waterman, Geersdijk Oost of Spot SpieringpolderAbonneer je en bekijk ze op Duikersgids! Foto: Roel van der Mast.

Duiken in Nederland

Duiken op onbekende duiklocaties staat voor rustig, verrassend mooi duiken. De Kraaijenbergse plas 7 is zo'n aanrader. Sinds deze stek op Duikersgids staat, is er al veel over gelogd. Het is een groene duikstek met heel helder water en veel leven. Quintus Diver was er dit voorjaar nog: "Veel groen en heel veel jonge vissen," zegt hij. Hetzelfde geldt voor Gravenbol in Utrecht. Axel en Robbin: "Heerlijk rustige stek met glooiend landschap en toe een kreeft of wolhandkrab."

Moeke Mooren en Kasteelse Bossen

Een ander voorbeeld is het fraaie Moeke Mooren. Deze stek ligt in het recreatiegebied De Gouden Ham in het Gelderse Appeltern. "Heerlijke duikstek met fantastisch zicht," zeggen Judith, Ferry en Shirley. Voor de Kasteelse Bossen moet je richting Limburg. Deze prachtige, oude stek is in de vergetelheid geraakt. Je ziet er soms meer vis dan water.  Eric Bovelander: "Leuke stek, verschillende objecten gezien, redelijk zicht, flink wat zoetwaterkreeften en ook twee mooie, grote snoeken op de boot."  

Groote Wielen, Geersdijk Oost, Spot Spieringpolder

Groote Wielen ligt in een woonwijk, ergens in Noord-Brabant. Je loopt zo vanuit de wijk het strand op. Gerty van Kessel: "Heel mooie duikstek met verharde parkeerplaatsen. Makkelijk te water via het strand. Zicht goed en ontzettend veel klein en groot leven." Geersdijk Oost en Spot Spieringpolder zijn ontdekkingen in het Veerse Meer. Vincent over deze laatste: "Het was even ploegen door het hoge gras maar mooi dat het is." Mis niet wat andere duikers beleven. Doe gezellig mee...!

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht