SPOT SPIERINGPOLDER

Nederland, Zeeland

8 / 1 / duikkaart / 2

Andre en Altjo

11-6-21

Afgesloten duikstek

1 m Zicht
-2 °C - 5 m

John/ingmar

15-7-18

Was lekker genieten van mooi duik met goed zicht

3 m Zicht
22 °C - 10 m

Vincent

20-5-18

Het was ploegen door 1/2 meter hoog gras. Het grasveld en toegangsweg wordt niet goed …

8 m Zicht
13 °C - 10 m

Spieringpolder is een eenvoudige, afgelegen duikstek die perfect geschikt is voor een clubevenement. Het grasveld voor de instap nodigt uit om te barbecuen en te genieten van de rust, de natuur en het uitzicht over het meer. Onderwater overheersen de oesterbedden vol kleurrijke begroeiing en leven oesters, slakken, grondels, palingen en puitalen. Zin in een leuk clubevenement hier? Verken de locatie voordat je gaat duiken.

Bijzonderheden

Rij het grasveld op om uit te laden en parkeer daarna aan het eind van de weg. Ga vervolgens te water bij de paal in de bocht van de landtong. Het water is de eerste 20 meter slechts 1,5 meter diep. Leg deze afstand zoveel mogelijk zwemmend af om het rif te ontzien. De bodem loopt daarna geleidelijk af naar 10 meter. Dit is een gebied vol kleur en leven. Daarna neemt het slib de overhand.

Waarschuwingen

Onverharde parkeerruimte voor ongeveer 6 auto’s op en langs de weg. Drassig bij regenachtig weer! Beneden de 10 meter bevind je je in de vaargeul! Pas op voor binnenvaartschepen en pleziervaartuigen. Als er niet gemaaid is, staat het gras tot boven je motorkap.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais