Hoe stoppen we de rivierkreeft? Deel je idee en win 1.000 euro

Dit bericht is geplaatst op 22 december 2020
Hoe stoppen we de rivierkreeft? Deel je idee en win 1.000 euro

Ze veroorzaken steeds meer schade aan keringen, oevers en waternatuur.

Kan jij 1.000 euro gebruiken? Dat komt goed uit. Bedenk een goed idee om de exotische rivierkreeft af te stoppen en het geld is voor jou. De exotische rivierkreeft zorgt voor steeds meer schade aan keringen, oevers en waternatuur. Dien hier je idee in. Video: Hoogheemraadschap van Delfland. Bekijk video:

Rivierkreeftjes in duikstekken

Je kunt je voorstel tot 12 januari 2021 indienen. Voeg een beschrijving toe en zet er foto's, tekeningen of berekeningen bij. Een jury van experts buigt zich over alle ingediende voorstellen en kiest aan de hand van criteria, die je op de site kunt vinden, de drie beste ideeën uit. Doel van de challenge is de ontwikkeling van een nieuw vangtuig om de dieren efficient mee af te vangen. De kennis die dit oplevert, wordt gedeeld met alle kennisinstituten en waterschappen die zich bezighouden met de kreeftenproblematiek. De winnaars worden op 12 februari 2021 bekendgemaakt. De hoofprijs is 1.000 euro, gevolgd door de tweede en derde prijs van respectievelijk 450 en 250 euro.

Belangrijke criteria 

De wedstrijd is een challenge van de Nederlandse waterschappen en het Ministerie van LNV. Samen zoeken zij naar een nieuwe manier om deze plaag te bestrijden. Wat zijn belangrijke punten waar je op moet letten? Je idee moet zorgen voor de afvang van veel kreeften, ook de kleinere exemplaren. Bijvangst, milieuschade en andere overlast moet zo beperkt mogelijk blijven. Verder moet je idee diervriendelijk zijn en praktisch toepasbaar in veel verschillende typen wateren. Je mag meerdere ideeën indienen en je kunt ideeën na indiening nog bewerken en aanvullen tot 12 januari om 23:59 uur. Heb je nog vragen? Bekijk de meest gestelde vragen.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht