Haai bijt luchtslang door en dringt in kooi

Dit bericht is geplaatst op 19 oktober 2016
Haai bijt luchtslang door en dringt in kooi

19-10-2016. Nog geen week na het haaienkooi-incident in Guadeloupe, Mexico, duikt vandaag opnieuw een verontustende video op uit dit zelfde gebied. Bij een soortgelijk voorval komt opnieuw een witte mensenhaai vast te zitten in een kooi. Dit keer bijt de haai de slang door die de duikers van lucht voorziet, waarna angstige en hektische minuten volgen. Ook dit keer loopt het goed af voor de duikers en is het de haai die gewond wegzwemt. Bekijk de film:

Paniek in de duikerskooi

Het incident is eerder gerapporteerd, maar de verontrustend beelden zijn vandaag naar buiten gebracht. Het voorval vond vorige maand plaats tijdens de tweede jaarlijkse Bluewater Travel Guadalupe groepsreis aan boord van de Nautilus Explorer. Als het incident zich voordoet, bevinden zich vier duikers in de kooi. Wanneer een haai de kooi dicht nadert duwt een van de duikers het dier weg, waarna het de luchtslang doorbijt. Een werveling van luchtbellen ontstaat. Snel handelen van een van de duikers voorkomt dat de druk in het systeem wegvalt en de duikers zonder lucht komen te zitten.

Haai raakt licht gewond

Ondertussen wringt de haai zich vertikaal in de bovenkamer van de kooi om zich vervolgens met een scherpe draai tussen de tralies te wurmen. Wild schuddend komt het dier steeds meer vast te zitten. In de kooi is de paniek nu compleet. Met de haai worstelend om vrij te komen, worden de vier duikers naar boven gehaald. Verolgens worden pogingen gedaan om de haai te bevrijden. Daarbij wordt de kooi, die gedeeltijk opgehesen was, opnieuw in het water gezakt. Vervolgens wordt de haai, met een touw om de staart, achterwaarts uit de kooi getrokken. Het dier loopt daarbij lichte verwondingen op. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht