Geen mobiele toiletten voor Zoetersbout

Dit bericht is geplaatst op 18 juni 2020
Geen mobiele toiletten voor Zoetersbout

Er zou in het verleden brandstichting en vandalisme hebben plaatsgevonden.

De gemeente Schouwen-Duiveland plaats dit jaar geen mobiele toiletten bij duikplaats Zoetersbout. Er komt geen Dixie te staan omdat de duikstek te afgelegen ligt en er te weinig sociale controle is. Dit zou in het verleden geleid hebben tot vandalisme en brandstichting. Je zult het dit jaar dus zonder sanitaire voorziening moeten doen. Duikersgids Support Team: Ineke van Langeveld. 

Hygiëne Zoetersbout

Als straks de drukte bij duikplaats Zoetersbout oploopt, loopt de hygiëne terug. Want, er komen dit jaar bij deze duikplaats geen Dixies te staan. Dat is teleurstellend. Duikers vragen zich af of dit niet anders kan. Iedereen duikt graag bij Zoetersbout, maar er is natuurlijk niemand die zin heeft in stankoverlast en rondwaaiend toiletpapier. Ineke van Langeveld, lid van Duikersgids Support Team, stuurde daarom een mailtje naar de gemeente Schouwen-Duiveland. Helaas was het antwoord niet positief. Duikers hoeven niet op Dixie's er rekenen. Daarvoor is het in het verleden te vaak misgegaan. Wellicht kunnen ze met hulp van een duikvereniging zelf voor een voorziening zorgen. 

Weinig sociale controle 

Het volledige antwoord van de gemeente luidt als volgt: "Beste Ineke. Wij hebben terugkoppeling ontvangen van de collega die hier meer vanaf weet. Hij geeft aan dat wij geen Dixie meer gaan plaatsen bij duikstek Zoetersbout omdat het te ver van de bewoonde wereld af ligt en hier te weinig sociale controle is. Dit heeft er in het verleden toe geleid dat er herhaaldelijk vandalisme en brandstichting heeft plaats gevonden. Mijn collega geeft wel aan jullie als duikers wellicht iets kunnen regelen met een duikersvereniging. Met vriendelijke Groet."

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht