Europees Kampioenschap Ondewater Videografie in volle gang

Dit bericht is geplaatst op 5 oktober 2016
Europees Kampioenschap Ondewater Videografie in volle gang

06-10-2016. Het Europees Kampioenschap Onderwater Videografie is in volle gang. Team NL en team BE zetten zich volop in. Het kampioenschap wordt van 4 tot en met 8 oktober 2016 gehouden in het Zuid-Spaanse La Herradura. Vandaag, donderdag 6 oktober, zijn de eerste twee echte wedstrijdduiken gemaakt. Wat jij niet weet van dit EK is dat het fysiek en mentaal behoorlijk zwaar is. Team NL en team BE, veel succes gewenst!

EK fysiek en mentaal zwaar

De competitievorm waarin gestreden wordt heet 'Shoot-out' of 'Videosub'. Deelnemers krijgen de locatie, de tijd en de data toegewezen waar gefilmd mag worden. Vervolgens mogen ze in een beperkte tijdsperiode en onder strike voorwaarden hun videoproductie monteren. Dit alles vergt uithoudingsvermogen en stressbestendigheid. Kortom, het EK Onderwater Videografie is mentaal en fysiek behoorlijk zwaar.
In totaal doen acht teams mee uit zes landen. Namens Nederland doen Ronald Faber (videograaf) en assistent Yvonne Tijmes mee. Het team van Belgie bestaat uit Gery Beeckmans (videograaf), Jo de Smedt (assistent) en Francois Wouters teamcaptain). Tijdens het toernooi wordt ook het EK Onderwaterfotgrafie gehouden met voor Belgie, Harry Klerks en voor Nederland Jos Broere en Marloes Otte (assistent en model).

Eerste oefenduiken in La Herradura

Dinsdag 4 oktober begon het toernooi met een technical meeting met alle teams. Een update van Ronald Faber, deelnemer van team NL: "De dag begon uitstekend. Het beloofde ontbijt, voorafgaand aan dat van de andere hotelgasten, was echter niet geregeld. Na wat protesteren ging de ontbijtzaal toch een half uurtje later open. Om 8 uur met busjes naar de haven gebracht waar we kennis maakten met het duikcentrum dat aan ons is toegewezen voor de wedstrijd. Deze dag is een testdag voor de organisatie maar alles moest verlopen volgens het schema zoals dat morgen op de eerste wedstrijddag geldt. We zijn content met het duikcentrum, het zijn hulpvaardige en vriendelijke mensen. De twee duikstekken, die we morgen als wedstrijdlocatie aandoen, zijn ook prima. We mogen per duik 90 minuten duiken. Dat bleek vandaag ruim voldoende. Na een duik van 70 en 80 minuten met meer dan voldoende beeldmateriaal bovengekomen. Ik hoop morgen in de eerste duik al 75% van de nodige opnames gemaakt te hebben. Daarna slechts nog aan verbetering werken! Nu in afwachting van teruggave van onze geheugenkaartje zodat we de laatste testen en uitprobeersels kunnen beoordelen. Voor de belangstellenden: Temperatuur weer boven de 30 graden."

Duikstekken in La Herradura

Morgen, vrijdag 7 oktober, wordt voor de laatste keer gedoken. Dan wordt ook videoproductie gemonteerd, om uiterlijk 21:00 uur moet de film gereed zijn. De jurering en prijsuitreiking worden op zaterdag 8 oktober gehouden. Dan kunnen we ook de eerste filmbeelden zien. Aan de duikstekken zal het niet liggen. Zuid-Spanje kent schitterende duikgebieden waar van alles te zien. Hoe moet je je de duikstekken in het gebied voorstellen. Bekijk enkele stekken in de omgeving van het wedstrijdgebied, voor ons in kaart gebracht door Dird Donald Hansens: Marina del este, Los Berengueles, Punta de la Mona of Cueva del Jarro.  

06-04-2016. Nederlandse deelname 1e Europees Kampioenschap Onderwater Videografie

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht