Er vormt zich weer iets moois in de Put van Ekeren

Dit bericht is geplaatst op 4 augustus 2021
Er vormt zich weer iets moois in de Put van Ekeren

Speels, mysterieus of flikkerend invallend zonlicht.

Er vormt zich weer iets moois in de Put van Ekeren. Op diverse plekken beginnen weer natuurlijke plantengrotten te ontstaan. Schitterende plekken om leven te spotten en de allermooiste foto's te maken. Jo Croimans, Kristof Groovaerts en Ger Walky gingen op zoek. Foto: Kristof Groovaers. Duikersgids Support Team: Jo Croimans. Benieuwd naar de nieuwe stekken voor volgend seizoen? Abonneer je dan op de Duikersgids.

Duiken in de Put van Ekeren

Waar liggen die grotten en hoe zien ze eruit? Jo, Kristof en Ger gingen met scooters te water om het te ontdekken. Eerder, op 18 juli 2021, zag Jo al de contouren van een natuurlijke grot ontstaan. "Op een andere plek dan vorig jaar," vertel hij maar groot en vol met vis. Inmiddels liggen er op twee locaties natuurlijke grotten. Op 2 augustus maakte het drietal een leuke ontdekkingsduik en vonden ze. Wil je ook in de natuurlijk grotten duiken? Bedenk dat je niet zomaar kunt opstijgen. Je zou verstrikt raken tussen de planten. De grotten zijn hoog en meterslang. Ga alleen naar binnen als je je veilig voelt en overschrijdt niet je limieten.

Waar liggen de grotten

Bijzonder is dat de grotten zich elk jaar op andere plekken ontwikkelen. Momenteel is een natuurlijke grot aanwezig aan de zuidkant van de put, iets verder dan Sas2. De andere is te vinden aan de noordkant van de stek, iets verder dan de betonnen buizen. Heb je vorig jaar in de grotten gedoken? Dat is ook dit jaar weer een aanrader. Het zijn sprookjesachtige omgevingen met speels, mysterieus of flikkerend invallend zonlicht. Je ziet ook veel leven. Tal van soorten zoeken deze plekken op voor beschutting. Ook de meerval lijkt dit een geliefkoosde omgeving te vinden. Kristof spotte hem en maakte deze fenomenale foto

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht